|

Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz

Mardin'de konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz, iş olsun diye hükümet kurmaya çalışacağız. Her birisiyle görüşeceğiz, bakanlık, koltuk pazarlığı yapmayacağız, kırımızı plaka kimin çok daha olacak, bunu düşünmeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
22:59 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:39 - 2/07/2015 Perşembe
AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz, iş olsun diye hükümet kurmaya çalışacağız. Her birisiyle görüşeceğiz, bakanlık, koltuk pazarlığı yapmayacağız, kırımızı plaka kimin çok daha olacak bunu düşünmeyeceğiz" dedi.



Midyat ilçesindeki temaslarının ardından Mardin'e dönen Arınç, AK Parti İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ülke yararına hükümet kurmak istediğini söyledi.



Ülkenin hükümetsiz kalmaması, bazı kararların akşam toplanıp imzalanması gerektiğini belirten Arınç, şöyle konuştu:



"Hangi hükümet imzalayacak, hangi hükümet bu sorumluluğun altına girecek. Ekonomik karar olabilir, Allah korusun bir başka müdahale kararı olabilir. Türkiye için çok hayati bir konuda ortada hükümet yoksa hele hele AK Parti gibi ciddi, dirayetli, güçlü bir hükümet yoksa ne olacak bu ülkenin hali? Yarın Yunanistan'a, Portekiz'e, İspanya'ya ve İrlanda'ya benzer ekonomik sıkıntılar ortaya çıktığında neredesin ey AK Parti? Her gün tıkır tıkır bu işleri yürütüyordun. Senede 5,5 katrilyon lira engelliye, 80 katrilyon lira sosyal güvenliğe veriyordun, istediğim hastaneye gidebiliyordum, ilacı alabiliyordum' dediğimiz zaman ne düşüneceksin?"



"Bu üç partinin hali, sigarasını yakmak için komşusunun evine benzin döken adama benziyor"


Başbakan Yardımcısı Arınç, 13 yılda yapılan hizmetlerin 160 yılda yapılanların 10 misli olduğunu, bu hizmetlerden iftihar duyduklarını vurgulayarak, fert başına düşen milli geliri 2 bin dolardan 10 bin 500 dolara çıkardıklarını kaydetti.



Arınç, şöyle devam etti:



"Sadece bunlar yıkılsın, memleket ne olursa olsun diye düşünenler, bence bu akşamdan itibaren 'yine bir AK Parti hükümeti olmazsa bu ülkenin hali ne olur' diye zahmet edip düşünüversinler. Bu üç partinin hali sigarasını yakmak için komşusunun evine benzin döken adama benziyor. Türkiye'nin sahibi biziz, hepimiziz. Milletçe, inşallah kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğiz."



" O zaman seçim arkadaşlar"


Haftaya hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:



"Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz, iş olsun diye hükümet kurmaya çalışacağız. Her birisiyle görüşeceğiz, bakanlık, koltuk pazarlığı yapmayacağız, kırımızı plaka kimin çok daha olacak bunu düşünmeyeceğiz. Arkadaşlar, ülkenin gelişmesi için şunları şunları düşünüyoruz. Sen bunda var mısın diyeceğiz. Varsa gelecek hükümet kuracağız. Onlar üçü bir araya gelmeden hükümet kuramıyorlar. Bu yüzden anahtar bizde. Bu kilidi, bu anahtarla açacağız. Diyelim ki yan çizdiler, 'Bana ne, görmüyorum, memleketin ne hali varsa olsun' dediler. O zaman seçim arkadaşlar. Seçim için de bugünden itibaren çalışmanız lazım."



"Millet oyunu verir, hoşlanmazsa geri alır"


Pek çok insanın 'yanlış yaptık, bu kadarını da beklemiyorduk. Elim kırılsaydı, bu kadarda da kulağınızı çekmeseydik' dediğini kaydeden Arınç, giden oyların geri geleceğini söyledi.



"Oylar hiçbir yere gitmedi. Halkımız bize işaret verdi. 'Şunları şunları yap, benim oyum yine senin' diyor" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:



"Neden biliyor musun seçimler böyle şeydir, 1973 seçiminden beri takip ederim, öyle partiler vardırki tek başına iktidara gelmişlerdir. O partiler yok, çakmaları var ancak onlar da 10 binde bir oyunu alıyorlar. Millet oyunu verir, hoşlanmazsa geri alır. Türkiye'de siyasi mevta olmuş çok parti vardır ama biz düştüğümüz yerden kalkacağız. Çünkü millet bize yüzde 41 oy verdi, 19 milyon oy aldık. Mardin'in giden milletvekilliklerinin çoğunu Allah'ın izniyle geri alırız."



Yapılacak disiplinli çalışmayla oyların geri alınacağını dile getiren Arınç, "Olanda hayır vardır: Van, Diyarbakır ve Mardin'de birer milletvekilimiz seçilebildi. Bu rüzgarın nereden geldiğini ve nereye gittiğini biliyoruz. Bir atımlık barutları vardı ve barut bitti. Şimdi sıra bizde" şeklinde konuştu.



#Mardin
#Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç
#Bülent Arınç
9 yıl önce