|

Latin Amerika’da seferberlik

FETÖ’nün Latin Amerika’da ‘Türk kültürünü tanıtma ve Türkçe öğretimi’ adı altında kurdukları merkezleri kapatılıyor. Üniversitelerde kurulacak Türk kürsüleriyle FETÖ’nün faaliyetlerinin önüne geçilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 02:13 - 27/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (LAMER) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde Latin Amerika’nın en köklü üniversitelerinin bulunduğu Brezilya ve Arjantin’de kurulacak Türk kültürü kürsüleriyle, FETÖ faaliyetlerinin önüne geçilecek.

HAVANA'DA BAŞLADIK

LAMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, Küba’da Havana Üniversitesinde Türk kültürü kürsüsü kurarak çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, kıtadaki ikinci kürsüyü de 2014’te Kolombiya Ulusal Üniversitesinde açtıklarını anlattı.

SARMAL GİBİ YAYILMIŞ

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından bölge ülkelerinin hemen hemen hepsinde uzun yıllardır faaliyet gösteren örgütün akademik ayağıyla mücadele etmek için yeni bir strateji belirlediklerini dile getiren Prof. Dr. Kutlu, örgütün 1990’larda bu bölgede yapılanmalarının arttığını, 2000’li yıllardan bu yana da daha etkin hale geldiğini ve bazı ülkelerde siyasetle iç içe olduğunu söyledi.

SAYISI 6’YA ÇIKACAK

Brezilya’da Sao Paulo ve Arjantin’de La Plata üniversitelerindeki merkezlerde YEE’nin faaliyet yapacağını belirten Kutlu, “Dominik ve Venezuela’daki üniversitelerde de Türk kültürü kürsüleri kuracağız. Bölgedeki kürsü sayısını 6’ya çıkaracağız” diye konuştu.

#LAMER
#FETÖ
7 yıl önce