|

Lice'den acı haber: 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik 5 Mart’ta başlatılan süpürme harekatından dün acı haber geldi. Çembere alınan PKK’lı hainlerle çıkan çatışmada bir yüzbaşı ve bir uzman çavuş şehit oldu. Operasyonda 7 PKK’lı ise öldürüldü. Akşam saatlerinde 10 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:31 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Lice'den acı haber: 2 şehit
Lice'den acı haber: 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu. Operasyonda 7 PKK'lı ise öldürüldü. Diyarbakır'ın Lice, Kulp ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl'ün Genç İlçesi arasında kalan bölgede 5 Mart'ta 7 bin asker, polis ve güvenlik korucusu ile başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor. Güvenlik güçleri dün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede bir grup PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı.



7 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ


Çembere alınan PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrılarına ateş açarak karşılık verdi. Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ve Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim'in şehit olduğu çatışmada 7 PKK'lı öldürüldü. Teröristlerle birlikte, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 12 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 5 adet el bombası ele geçirildi. Şehit Ezim'in Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.



7 AYLIK ÇOCUĞU VARDI


Şehit Oğuzcan'ın acı haberi ise memleketi Gaziantep'te yaşayan ailesine verildi. Evli ve 7 aylık çocuğu bulunan şehit Oğuzcan'ın, Elazığ'da görevliyken 1 ay önce Lice'ye geçici görevli gittiği öğrenildi.



SOKAĞA CIKMA YASAĞI


Akşam saatlerinde Lice ve Hani ilçelerindeki 10 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani'de dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.


#Diyarbakır
#Lice
#PKK
#Operasyon
7 yıl önce