|

Liste hazır

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için tahahüt ettiği 3 milyar avroluk desteğin gecikmesinin, bundan elde edilecek faydanın da gecikmesine neden olduğu uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:51 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Brüksel'de temaslarda bulunan Bozkır, AB Komisyonu'nun kalkınma ve yardımlardan sorumlu üyesi Neven Mimica ile biraraya geldi. Mimica'yla, Türkiye'ye verilecek 3 milyar avronun nasıl harcanacağı konusunda görüş teatisinde bulunduklarını kaydeden Bozkır, “3 milyar avronun verilme kararının alınmış olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Ancak tabiatıyla Türkiye'nin hazırlayıp vermiş olduğu ihtiyaç listesi konusunda da çok kısa bir süre içerisinde mutabakat sağlanması, bu paranın ivedilikle harcanması gereken yerlere harcanması gerekiyor. Yaşadığınız ortamda bütün sonuçları süratle almamız gereken bir noktadayız. Bu konuyu görüştük ve bu teknik müzakere konusunun çabuklaştırılması hususunda anlaştık” diye konuştu. Bozkır ayrıca, AB'yle çok yoğun bir tempo içine girdiklerini de belirterek, “Sorunlar yumağı ve çıkarlar yumağı yanyana gidiyor. Türkiye'siz bir AB olamayacağı artık ortaya çıkmış vaziyette” ifadelerini kullandı.



Göçmen Dairesi'ne bir adım kaldı


Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle birçok mülteci kaçak yollarla Avrupa ülkelere gitmeye çalışıyor. Bunun önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde kurulması düşünülen Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Dairesi Başkanlığı için çalışmalar tamamlandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Daire'nin kurulmasını onayladı. Sözkonusu düzenleme, İçişleri Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Kararın en kısa sürede Bakanlar Kurulu'nda da imzalanması bekleniyor. Kadro tahsisi ve diğer işlemlerin ardından kurum hizmete başlayacak. Daire başkanlığına bağlı olarak Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü, Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İdari İşler ve Destek Şube Müdürlüğü görev yapacak.

HALUK KARAKAYA

#Avrupa Birliği
#Volkan Bozkır
#AB Komisyonu
8 yıl önce