|

Lösemili öğrenci okul birincisi oldu

Yalova'nın Altınova ilçesinde, lösemi hastası 17 yaşındaki lise öğrencisi Uğur Acar, öğretmenlerinin evde verdiği eğitimle ilk dönem okul birincisi oldu. Acar 94,96 not ortalamasıyla ilk dönemi birincilikle bitirdi.

Yeni Şafak
12:27 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 10:44 - 7/02/2016 Pazar
AA

Lösemiye yakalandığı 2010'dan itibaren okula gidemediği için evde eğitim gören Altınova Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Acar, 94,46 not ortalamasıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini birincilikle tamamladı. Acar, yaptığı açıklamada, öğretmenleri ve ailesinin desteğinin yanı sıra düzenli ve planlı çalışması sayesinde bu başarıyı yakaladığını söyledi.



Okulunu tamamladıktan sonra Tıp Fakültesini kazanıp doktor olmak istediğini ifade eden Acar, "Benim gibi hasta çocuklara doktorlar yardım ediyorlar. Ben de hasta çocuklara yardım etmek için doktor olmak istiyorum. Her ne zorluk olursa olsun vazgeçilmemeli, üzerine gidilmeli. Ben, hiç vazgeçmedim" diye konuştu.



Acar, okulundan ve arkadaşlarından ayrı kaldığını ancak evde eğitim görmenin zor olmadığını dile getirerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okumayı hedeflediğini belirtti. Acar, şöyle devam etti: "Dersler birebir olduğu için daha rahat anlıyorum. Sınıflardaki gibi dikkati bozacak unsurlar olmuyor. Okuldaki öğretmenlerim, evde faydalı oluyorlar. Aldığım notlarda da zaten gözüküyor. Boş vakitlerimde kitap okumayı, test çözmeyi ve el sanatlarıyla uğraşmayı seviyorum. Ayrıca farklı soru tarzları görebilmek için internetten yardım alıyorum."



"Öğretmenlerinden Allah razı olsun"


Acar'ın 2010'da yakalandığı lösemiyle 6 yıldır mücadele ettiğini aktaran anne Birgül Acar, oğlunun bu sürede evde eğitim gördüğünü belirtti.



Anne Acar, derslerinde gayreti ve başarısı nedeniyle oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Öğretmenlerinden Allah razı olsun. Hepsi çok iyiler, oğluma çok ilgi gösterdiler. Başarısında onların desteği çok büyük. Hepsine çok teşekkür ederiz. Uğur, tıp okumak istiyor. Öğretmenlerinin de desteğiyle inşallah buna ulaşacak. Her şeyden önce sağlık önemli. İlk önce sağlığı yerinde olsun. Sonra da öğretmenlerinin desteğiyle yavrum iyi yerlere gelecek. Durumu bizim gibi olanların ailelerine Allah sabır versin. Allah, kimsenin başına vermesin. Herkes evladıyla gurur duysun, çok iyi ilgilensinler."



"Uğur, ortaokuldan beri başarılı bir öğrencimiz"


Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar ise evde eğitim alması gereken öğrencilerin kendilerine müracaat etmelerini isteyerek şunları kaydetti:"Öğrencilerimizin konuları kavrayabilmeleri için bizler de destek veriyoruz. Evde eğitim görmesi gereken öğrencilerimiz, ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak eğitimlerini evde sürdürebilirler. Uğur, ortaokuldan beri başarılı bir öğrencimiz. Şu anda Altınova Anadolu Lisesinde okuyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk dönem birincisi olmuştur."

#Altınova
#lösemi hastası
#Uğur Acar
#Yalova
8 yıl önce