|

Lozan'a teklifle gideceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:59 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kalın, “Bizim Irak'ta tek bir ortak düşmanımız var: DAEŞ'tir. Irak'ta üç önceliğimiz var: Irak'ın, barışı, güvenliği, ikincisi Irak'taki PKK tehdidi. Üçüncüsü de, özellikle DAEŞ işgalinden sonra Musul'un başka bir boyuta taşınmış olması. Musul operasyonu, Iraklıları olduğu kadar bizi de ilgilendiriyor. Türkiye'nin Irak'ın toprağında gözü yok. Bunun aksini düşünenler ya kötü niyetli ya da büyük bir yanılgı içerisindedirler” dedi.



SURİYE'DE ÜÇ ÖNCELİK


Suriye'de Türkiye'nin birinci önceliğinin Halep'teki çatışmaların durması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması olduğunu vurgulayan Kalın, “İkincisi ise BM öncülüğünde müzakerelerin yeniden başlatılması. Üçüncüsü de DAEŞ'e karşı yürütülen ortak mücadele. Önümüzdeki hafta sonu Lozan'da Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı bir zirve gerçekleştirilecek. Zirveye çeşitli tekliflerle gideceğiz” diye konuştu.



ON GÜNDE ATAMA OLUR


İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Kalın, “İsim vermeyeceğim ama Büyükelçilik için isim belirlendi. Bu sürecin tamamlandığını söyleyebilirim. Zannediyorum 1 hafta, 10 gün içerisinde büyükelçiler karşılıklı olarak atanacak” dedi.


#DAEŞ
#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
8 yıl önce