|

Lüks içinde yaşıyorlar

Türkiye’de yargılanmaktan kaçarak ABD’ye giden FETÖ’cülerin lüks yaşamları dikkati çekiyor. Sosyal medya hesaplarından Türkiye’yle ilgili karalama kampanyalarına devam eden FETÖ’cüler, ABD koşullarında “ortanın üstü yaşam standardına” sahip.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:47 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Firari Hakan Şükür, ailesiyle üstü açık Volkswagen spor arabasını kullanırken böyle görüntülenmişti.
Firari Hakan Şükür, ailesiyle üstü açık Volkswagen spor arabasını kullanırken böyle görüntülenmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde veya sonrasında ABD'ye kaçan önde gelen üyeleri, sahip oldukları yüz binlerce dolarlık ev ve arabalarla lüks içinde yaşıyorlar. Örgütün uzun yıllar ABD'de bulunan bazı üyelerinin milyon dolarlık mal varlığına sahip olması, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye kaçan FETÖ firarilerinin de kısa sürede yüz binlerce dolarlık evleri tercih etmesi dikkati çekiyor. Gayrimenkul zengini Uzun Cevdet'ten San Francisco'da restoran açan firari Hakan Şükür'e örgütün tepesinde yer alan çok sayıda FETÖ üyesi lüks hayatlarını gizlemeden yaşamaya devam ediyor.

MİLYON DOLARLIK EVLER

Firari Adil Öksüz’ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım New Jersey eyaletinde, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Başkanlığını yürüten Kemal Öksüz, Virginia eyaletinin Arlington şehrinde milyon dolarlık evlerde yaşıyorlar. FETÖ’nün önde gelen yöneticilerinden Sezai Şablak da Gülen’in yaşadığı Pensilvanya'da 5 odalı, 4 banyolu bahçeli bir evde oturuyor.

KENDİLERİNE AİT!

Evin değerinin yaklaşık 300 bin dolar olduğu sanılıyor. FETÖ firarisi Emre Uslu, kayıtlara göre Virginia eyaletinin Fairfax kentinde kendine ait 400 bin dolarlık müstakil bir evde yaşamını sürdürüyor. FETÖ'nün ABD yapılanmasında önemli bir yer tutan Türki-Amerikan İttifakı (TAA) Başkanı Faruk Taban da Virginia'nın Centreville bölgesinde kendine ait 470 bin dolarlık evde yaşıyor. Gülen'e en yakın isimlerden olan ve 2004-2009 yılları arasında FETÖ'nün Rumi Forum başkanlığını yürüten Hasan Ali Yurtsever, Virginia'nın Fairfax kentinde piyasa değeri yaklaşık 515 bin dolar olan, müstakil dubleks bir evde ikamet ediyor.


#FETÖ
#Firari
#Hakan Şükür
6 yıl önce