|

'Maalesef zor bir dünyada zor bir bölgede yaşıyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, çeşitli güç mücadelelerinin olduğu dünyada Türkiye’nin onurlu bir mücadele verdiğini belirterek, “Maalesef zor bir dünyada, zor bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde çeşitli çatışmaların, çeşitli güç mücadelelerinin olduğunu görüyoruz. Dünyada da bir güç mücadelesinin, paylaşım mücadelesinin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. ” dedi.

Yeni Şafak
23:57 - 17/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:05 - 18/06/2017 Pazar
IHA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), düzenlediği iftar programıyla basın çalışanlarını bir araya getirdi. Demonti Otel’de gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, UMED Genel Başkanı Aslan Değirmenci, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Maalesef zor bir dünyada, zor bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde çeşitli çatışmaların, çeşitli güç mücadelelerinin olduğunu görüyoruz. Dünyada da bir güç mücadelesinin, paylaşım mücadelesinin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Bu mücadelede daha güçlü olanları her türlü enstrümanları kullanarak bazen kendi içimizdeki bir takım yapıları da dönüştürüp kendi amaçlarına alet ederek kontrol çabası içinde olduklarını görüyorum. Bir taraftan da bağımsızlığını koruyup onurlu bir şekilde bugünkü dünyada konumunu sağlamlaştırmaya çalışanlar var. İşte Türkiye Cumhuriyeti böyle bir ülke” şeklinde konuştu.

“Terör örgütleriyle arasına mesafe koyan bir medya istiyoruz”
UMED Genel Başkanı Aslan Değirmenci ise, adil bir medya ve adil bir düzen istediklerini belirterek, “Biz şiddetin dilinden arınmış, terör örgütleriyle arasına mesafe koyan bir medya istiyoruz. Biz vesayetin bekçiliğine soyunan bir medya istemiyoruz. Kısacası adil bir medya, adil bir düzen istiyoruz. Bu idealimiz uğruna da sorumluluk almaya devam ediyoruz, mücadeleler veriyoruz ve bundan sonra da bu mücadelemizden asla geri dönmeyeceğiz” dedi.

“Devlet sırrı kapsamında yasaklanan bilgileri ifşa etmek asla ve asla gazetecilik değildir”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından kaosu körükleyecek adımlar atıldığını dile getiren Değirmenci, “Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Türkiye’de yaşatılmak istenen bazı kaos eylemlerine tanıklık ediyoruz. Gerçeği yansıtmayan bilgiyle karşı karşıyayız. Biz ‘Adalet önünde hiçbir kişiye, zümreye imtiyaz tanınmaz’ diyoruz. İfade ve düşünce özgürlüğü adı altında siyasal ve askeri casusluk maksadıyla devlet sırrı kapsamında yasaklanan bilgileri temin etme ve ifşa etmek asla ve asla gazetecilik değildir. Bu açık bir şekilde casusluktur” ifadelerini kullandı.

#UMED
#Cevdet Yılmaz
7 yıl önce