|

Eren Bülbül iyi ki varsın!

Trabzon Maçka'da terör örgütü PKK'nın saldırısı sonrası şehit olan Eren Bülbül'ün 2 ay önce Facebook'tan paylaştığı mesaj sosyal medyada gündem oldu. Twitter'da en çok konuşulan konular arasına giren mesaj, herkesi duygulandırdı. Eren'in, "Biri de demiyor ki, 'Eren iyi ki varsın'" yazdığı ileti yüz binler tarafından tweet atıldı. Eren, Twitter gündeminde birinci sıraya oturdu.

Yeni Şafak
22:59 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 20:09 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Maçka'da şehit düşen Eren Bülbül
Maçka'da şehit düşen Eren Bülbül

Maçka İlçesi kırsalında dün güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıktı. Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül isimli gencin ise PKK'lı teröristleri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken terörist kurşunlarına hedef oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül yaşamını yitirdi.

Facebook paylaşımlarıyla dikkat çeken Eren'in, vatansever yazıları konuşuluyor. Şehitlere ve vatanına olan sevgisiyle gönüllere giren Eren,15 Temmuz kahramınımız Ömer Halisdemir için şu dizileri paylaşmış:

Facebook paylaşımı duygulandırdı

Eren'in şehadeti ailesini ve ülkeyi yasa boğdu. Eren Bülbül'ün sosyal medyadaki Facebook hesabından yaptığı "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı dün akşam Twitter'da TT oldu.


15 yaşındaki Maçka şehidinin bu paylaşımına Twitter kullanıcıları #ErenİyikiVarsın etiketiyle tweet atarak gündeme getirdi.

Valilik'ten açıklama

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonun devam ettiği belirtildi.

  • Açıklamada, "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişti." ifadesi kullanıldı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı temennisinde bulunuldu.


#Eren Bülbül
#Maçka
#Trabzon
7 yıl önce