|

Maçka'da hain saldırı

Trabzon’un Maçka ilçesinde devriye gezen Jandarma ekipleri Karaağaç Yaylası mevkiinde bir grup teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:16 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Maçka
Maçka

Acı haber bu kez Trabzon’dan geldi. Maçka İlçesi kırsal alanında devriye gezen jandarma ekipleri bölgede bir grup teröristle karşılaştı. Teslim ol çağrılarına silahla karşılık veren teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz’ün Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki ailesine acı haber verildi. Şehadet haberinin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

İKİ GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Baba Çetingöz, oğluyla iki gün önce telefonla görüştüklerini belirterek, oğlunun operasyona gideceğini ve bu sürede telefonunun kapalı olacağını söylediğini kaydetti. Oğlunun “Operasyondan sonra çağrı atarım ararsınız.” dediğini aktaran Çetingöz, “Bir Gazi ölür, bin Gazi dirilir. Vatan sağolsun” ifadesini kullandı.


İlk görev
yeriydi

Trabzon’da şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz’ün Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı’na geçtiğimiz Mart ayında ilk görev yeri olarak tayin olduğu ortaya çıktı.

#​Trabzon
#Maçka
#PKK
#Çatışma
7 yıl önce