|

Mağarada zorlu keşif

Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü Mağara Koruma Şube Müdürü Selim Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı ekip, uzunluğu yıllarca tartışma konusu olan Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki Pınargözü Mağarası'nda zor koşullarda çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 21:13 - 22/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mağaradan çıkan suyun sadece yılın bir döneminde azalması nedeniyle çalışmalarını ağustos ayında gerçekleştirebilen ekip, 40 metreyi bulan şelalelerle ve yüksek su debisiyle mücadele ediyor.



KORUYUCU KIYAFETLER


Soğuk hava nedeniyle ancak 5 santimetre kalınlığındaki özel koruyucu dalgıç kıyafetleriyle mağaraya gruplar halinde girebilen ekip, 4 gün boyunca kaldıkları mağarada çalışmalarını tamamladıktan sonra yerini diğer gruba bırakıyor. Kurulu hat üzerinde 9 saatlik yolculuğun ardından dışarı çıkan ekiptekiler, bir gün dinlendikten sonra yeniden çalışmalara başlıyor.



GELECEK NESİLLER İÇİN


Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanı Ramazan Dikyar, Türkiye'deki doğal ve kültürel kaynakların korunması, bunların gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını anlattı.


#Milli Parklar
#Selim Erdoğan
#Yenişarbademli
#Pınargözü Mağarası
9 yıl önce