|

Makiad’da Başlatılan Arama Sona Erdi

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nde(MAKİAD) başlatılan arama 10 saat sonra sona erdi. Arama sonunda polis, derneğe ait çok sayıda doküman ve evraka incelenmek üzere el koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 9/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 8/05/2015 Cuma
IHA

Bir ihbar üzerine Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı ile dün akşam 16.00 sıralarında MAKİAD'a gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dernek avukatlarının nezaretinde arama yaptı.


Dernek binasında arama yapılırken dışarıda destek için bekleyen MAKİAD üyeleri ise akşam yemeği olarak çiğköfte yediler. Dernek binasının önüne serdikleri halının üzerinde çiğköfte ustası tarafından hazırlanan çiğköftenin dağıtılması sırasında ilginç görüntüler yaşandı.



Çok sayıda dernek üyesinin de dışarıda toplanarak destek verdiği arama sonunda evrak ve dokümanların yanı sıra bilgisayar imajlarına da incelenmek üzere el konuldu. 10 saat süren aramalar sonrasında dernek avukatları hiçbir tutanağa imza atmazken, el konulan evraklar çuvallara konularak incelenmek üzere emniyete götürüldü. Arama sonunda kısa bir açıklama yapan dernek avukatı Turan Canpolat, arama sırasında hiçbir tutanağı imzalamadıklarını belirterek bu aramanın tamamen bir algı operasyonu olduğunu ileri sürdü.




Bu arada MAKİAD'da polis araması sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da dernek binasına gelerek bilgi aldı. Burada dernek başkanı Suat Sarın ile görüşen Veli Ağbaba yaptığı açıklamada “12 Eylül'de Devlet Güvenlik Mahkemeleri varsa, geçtiğimiz dönemlerde özel yetkili mahkemeler varsa bugünde Sulh mahkemeleri yolu ile bir hukuksuzluk yaşanıyor. Maalesef Malatya'da herkesin bildiği geldiği şuandaki İktidar partisi milletvekillerinin çok sık ziyaret ettiği bir dernek bir ihbar üzerine basılabiliyor" dedi.

#makiad
#Veli Ağbaba
#Malatya Aktif İşadamları Derneğ
9 yıl önce