|

Malatya’da PKK soruşturması: 2 tutuklama

Malatya'da sosyal medyadan PKK terör örgütü propagandası yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 4 kişiden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak
18:39 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:46 - 25/02/2017 Cumartesi
IHA
PKK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı.
PKK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 4 şüpheli Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon ile gözaltına alındı.



Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yapılan aramalar da şüphelilerin ev ve işyerlerinde 7 adet cep telefonu, 1 adet diz üstü bilgisayar, 3 adet ajanda, 3 adet örgütsel içerikli şiir yazılı ajanda, 14 adet örgüt simgesi bulunan fotoğraf, 2 adet video kaset, 2 adet örgütsel içerikli süs eşyası, 6 adet örgütsel içerikli kitap, 3 adet dergi, 1 adet DVD, 5 adet CD, 2 adet hard disk, 1 adet fotoğraf makinesi, 3 adet hafıza kartı, 2 adet flash bellek, 1 adet sim kart ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.



Gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest kalırken 3 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 2 kişi ise 'Terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak' suçundan tutuklandı.

#Terör Örgütü Propagandası
#Tutuklama
#Malatya
7 yıl önce