|

Malatya'daki FETÖ davasında eski öğretmene 10 yıl hapis cezası

Malatya'da FETÖ soruşturmasında tutuklu yargılanan ve "mahrem imam" olduğu iddia edilen eski öğretmene 10 yıl hapis cezası verildi.

Yeni Şafak
18:12 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:48 - 6/12/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve "mahrem imam" olduğu öne sürülen eski öğretmen 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, üye olma ile terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından dava açılan ve tutuklu yargılanan eski öğretmen Mehmet İrsin ile avukatı katıldı.

Telefonunda ByLock yüklü

Telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü olduğu tespit edilen İrsin, yöneltilen suçlamaları ise kabul etmedi.

Terör örgütü üyesi olmadığını, hakkındaki tanık beyanlarını, raporları ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini belirten Mehmet İrsin, etkin pişmanlık hükümlerinden de yararlanmak istemediğini söyledi.

FETÖ'de 2002'den sonra yer almadığını anlatan İrsin, örgütle fikirlerinin uyuşmadığı için de kurban, himmet gibi bağışlarda bulunmadığını iddia etti.

Duruşma savcısı mütalaasında, sanığın ByLock kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti.

  • Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık İrsin'i, "Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
#FETÖ
#Malatya
6 yıl önce