|

Malatya’dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 23 ton un

Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde Esad rejimine karşı büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası devam ediyor. Yardımlar kapsamında Malatya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 23 ton un gönderildi.

Yeni Şafak
16:01 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 16:05 - 7/02/2016 Pazar
IHA

Malatya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilen yardımlar devam ediyor. Son olarak Beşir Derneği Malatya Şubesi, Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzattı. Yardım hakkında bilgi veren Beşir Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Yiğit, Bayırbucak Türkmenlerine ve Suriyelilere bir TIR un ile yanında battaniye ve giyecek yardımı yaptıklarını söyledi.



Yiğit, “Semerkant Vakfı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Malatya halkı ve Malatyalı iş adamlarının destekleri ile bu yardımları yolluyoruz. Biz bir aracı kuruluşuz, veren elle alan el arasında aracılık yapıyoruz. Bir hayra vesile olmak için bu yola çıktık. Malatya halkı ve sivil toplum örgütleri de daha önce Suriyelilere, Türkmenlere ve Bayırbucak Türkmenlerine birçok yardım yolladılar. Biz de bugün bir TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Yardım TIR'ı Kilis'te bulunan ekmek fabrikasına gidecek. Kilis'te bulunan ekmek fabrikasında 30 bin adet ekmek çıkıyor ve zor durumda olan insanlara veriliyor. Bizler de Malatya'dan Kilis'e 23 ton un gönderiyoruz. Ayrıca yardım TIR'ının içinde battaniye, ayakkabı, çocuk giysisi gibi ürünler de var" diye konuştu.

#Bayırbucak Türkmenleri
#un
#Suriye
#Malatya
#yardım
8 yıl önce
default-profile-img