|

Manavgat'ta sağanak yağış

Manavgat ilçesinde 8 saatte metrekareye düşen 280 kilogram yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, elektrik kesintileri meydana geldi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede 3 gündür aralıklarla devam eden ve dün akşamdan itibaren şiddetini artıran yağışların neden olduğu olumsuzluğa karşı ekiplerin aralıksız çalıştığını bildirdi.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:09 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Manavgat'ta sağanak yağış
Manavgat'ta sağanak yağış

Sözen, Manavgat'ta yıllardır böyle bir yağış görülmediğini, en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin geceden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Sözen, şöyle konuştu:

"Saat 02.00 sıralarında başlayan şiddetli yağıştan sonra 3 ekip olarak belediye personelimizi görevlendirdik. 250 personelimiz canla başla çalışmalarını sürdürüyor. 25 iş makinesi ve zodyaklarla vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Evde mahsur kalan vatandaşlarımıza yiyecek ve su dağıtıyoruz."

Su tahliye çalışmalarına da başlandığını belirten Sözen, "Yağmur sularının boşaldığı kanallar dolu olduğu için boşaltma işlemi yapılamıyordu. Yaklaşık bir saat önce yağmur durdu ve ekiplerimiz rögarları açarak boşaltma işlemine başladılar" dedi.

İlçede yağıştan en çok Bahçelievler, Eski Hisar, Emek, Yayla ve Sorgun mahalleleri ile Demokrasi Bulvarı'nın etkilendiğini ifade eden Sözen, bazı köylerde de yollarda hasar oluştuğunu sözlerine ekledi.

Yağış nedeniyle ilçe merkezinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar yolda kaldı.

Yağış nedeniyle enerji nakil hatlarının zarar gördüğü, geceden bu yana ilçeye elektrik verilemediği belirtilmişti.

9 yıl önce