|

Manisa'da 6 asker gözaltında

Manisa’da askerlerin zehirlenmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dün akşam subay ve astsubay rütbesinde 6 asker gözaltına alındı. Yemek şirketi ROTA A.Ş.’nin genel müdürü ise Ankara’da yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:44 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Manisa'da 6 asker gözaltında
​Manisa'da 6 asker gözaltında

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’ndaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 6 asker gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında, kışlada yemek dağıtım ve kontrol heyetinde bulunan 6 subay ve astsubay hakkında yakalama kararı çıkardı.Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 subay ve astsubayı dün akşam gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında kışlaya yemek veren ROTA A.Ş.’nin genel müdürü ise Ankara’da gözaltına alındı. Genel Müdür, mahkeme tarafından tutuklandı.

25’İ ADLİYEYE
SEVK EDİLDİ

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 17 Haziran’da yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 39 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 25’i adliyeye sevk edilmişti.

O şirketin müdürü
tutuklandı
Manisa'daki zehirlenme olayı sonrası yemek şirketi çalışan ve yöneticisi 39 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında müdürün de olduğu 3 kişi dün tutuklandı.

#Manisa
#Gözaltı
7 yıl önce