|

Manisa'daki PKK operasyonuna 10 tutuklama

Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10'u tutuklandı, 1 kişi savcılıktaki ifadesinin ardından 1 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
09:56 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:58 - 19/03/2016 Cumartesi
DHA

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, PKK-KCK ile terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin eylemleri sonrası 'izinsiz gösteri yapmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarını işlediği belirtilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.



Manisa HDP il binası ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçe binaları da dahil olmak üzere 13 noktada arama yapıldı. Operasyonda HPD Manisa İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.



HPD Manisa İl Eş Başkanları H.A. ve S.T., HDP Yunusemre İlçe Eş Başkanı M.Y.P. ile Şehzadeler İlçe Eş Başkanı S.B., ve diğer zanlılar Y.D., K.T. A.Y., M.Ş.B., M.M.B., A.Ç., A.B. ve M.A. bu sabah saat çıkarıldığı sağlık kontrolü ardından adliyeye sevk edildi. İkisi kadın, 12 şüpheliden 10'u tutuklanırken, A.Ç. adli kontrolle, M.A. adlı kadın ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.


#Manisa
#PKK
#operasyon
#10 kişi
#tutuklandı
8 yıl önce