|

Maraton bitti

Edebiyat-coğrafya alanında yapılan son oturumun ardından LYS maratonu sona erdi. 832 bin 994 adayın başvurduğu sınav 2 saat sürerken, tüm uyarılara rağmen bazı adaylar sınava geç kaldı. Sınavların soru ve cevapları ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:37 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Maraton bitti
​Maraton bitti

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), dün yapılan Edebiyat-Coğrafya sınavı (LYS-3) ile sona erdi. 832 bin 994 adayın başvurduğu ve 2 saat süren sınav öncesi sabah erken saatlerden itibaren öğrenciler ve veliler sınav salonları önündeki yerini aldı. İlk gün yaşanan 9.45 mağduriyetinin aksine sınava geç kalmamak için erkenden gelen öğrenciler, sınav salonlarının girişlerinin önünde sınav saatlerinin gelmesini bekledi.

UYARILARA RAĞMEN GECİKTİLER

Sınav salonlarının önüne gelen adaylar polisler tarafından didik didik arandı. Görevliler adayları sık sık 09.45 kuralından dolayı süre belirterek uyardı. Saatler 09.45’e yaklaştığında birkaç öğrenci saniyelerle sınava yetişirken, saat 09.45’te salon önüne gelen erkek bir aday araması yapılıp tam içeri alınacakken görevliler yanlış salona geldiğini belirtti. Bunun üzerine aday doğru salona yetişmek için koştu ancak yetişemedi. Sınava geç kalan bir kadın aday ise, vatandaşların “Git belki alırlar” sözleri üzerine salon önüne yöneldi ancak sınava alınmadı.


CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI

Üniversite adayları sınav boyunca sınıflarda ter dökerken, aileleri ise okul önünde bekleyerek çocuklarının başarılı olabilmesi için dua etti. Polis ekipleri okulların çevresinde gürültüye karşı güvenlik önlemi aldı. 120 dakika sürecek olan LYS-3 edebiyat-coğrafya oturumu, saat 10.00 itibariyle başladı. Bileği zedelenen bir aday ise, kolundaki bandajı çıkarttıktan sonra sınava alındı. Adaylar, 10-11 Haziran’da yapılan LYS-4 (sosyal bilimler), LYS-1 (matematik), 17 Haziran’da uygulanan LYS-2 (fen bilimleri) ve LYS-5 (yabancı dil) ile dün gerçekleşen LYS-3 (edebiyat-coğrafya) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına, ÖSYM’nin internet sayfasından erişebilecek.

#ÖSYM
#LYS
7 yıl önce