|

Maraton hızlı başladı

Kamudaki A ve B grubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan KPSS ilk gün oturumları sona erdi. Adaylar her iki oturumda, genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri testlerindeki soruları cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:23 - 22/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
KPSS, 29 Mayıs Pazar günü sabah ve öğleden sonra yapılacak oturumlarla devam edecek.
KPSS, 29 Mayıs Pazar günü sabah ve öğleden sonra yapılacak oturumlarla devam edecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dün iki oturumla yapıldı. Sabah oturumunda adaylara, genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Bu oturum saat 11.30'da sona erdi. Saat 14.00'te başlayan oturumda ise adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika süre tanındı.



TARİH COĞRAFYA KOLAYDI

Sınava girmeden önce didik didik aranan adaylar sınav sonrası sorularla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Tarih ve coğrafya sorularında zorlanmadığını ancak Türkçe'de sıkıntı yaşadığını belirten İbrahim Halil, “Sorular biraz anlaşılmazdı.


Tarih ve coğrafya genel olarak kolaydı” ifadelerini kullandı. İzmir'de sınava giren Elif Koç ise, “KPSS'ye dördüncü girişim. Girmek istediğim belirli bir yer yok. Sadece şansımı deniyorum” dedi.





29 Mayıs Pazar günü sabah 09.30 ve öğleden sonra 14.00'te başlayacak oturumların süresi ise 160 dakika olacak. Adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek.


#KPSS
#Sınav
8 yıl önce