|

Mardin'de hain saldırı: 1 şehit

Sokağa çıkma yasağının 4 gündür devam ettiği Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Devam eden operasyonlarda 3 terörist de öldürüldü.

Yeni Şafak
12:33 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 30/11/2015 Pazartesi

Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için 4 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor.



Operasyon sırasında jandarma özel harekat timine düzenlenen saldırıda 2 asker yaralandı.



Helikopterle sevk edildikleri Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlerden biri müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Genelkurmay: 1 asker şehit oldu, 3 terörist öldürüldü


Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "30 Kasım 2015 tarihinde saat 08.30'da Mardin ili Derik ilçe merkezinde yürütülmekte olan operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş olup hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.



Devam eden operasyonda, saat 10.45'te bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmış, tahliye edildiği hastanede tedavisine devam edilmektedir.



Çıkan çatışmada üç terörist etkisiz hale getirilmiş olup, operasyon devam etmektedir.



Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.



Şehit uzman çavuşun kimliği belli oldu


PKK'lılarca düzenlenen hain saldırıda, Elazığ Palu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Çavuş Sezer Aydemir şehit olurken, 1 uzman çavuş ise ağır yaralandı.



Yaralı asker bölgeye gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılırken, ilçede çatışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.



Eve roketatar isabet etti


Mardin Derik ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından bazı sokaklara kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyon kapsamında 25 Kasım akşamından bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, bu sabaha karşı çatışmalar şiddetlendi. Çatışmalar sırasında boş bir okula roketatarlı saldırı düzenlenirken, atılan roketatar mermilerinden biri eve isabet etti.



Derik ilçesinde düzenlenen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalar bu sabah şiddetlendi. Hendeklerin yoğun olduğu Dağ Mahallesi'nde yoğun bomba ve silah sesleri gelirken, Cevizpınar Mahallesi'ndeki boş Namık Kemal İlköğretim Okulu'na roketatarlı saldırı düzenlendi. Çatışmalar sırasında Ömer Kıran'ın evine de roketatar mermisi isabet etti. Olayda can kaybı olmadı, hasar meydana geldi.



Mardin'e giden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş başkanlığında HDP'li bir heyetin sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçeye girmek için girişimlerde bulunduğu ifade edildi.





#mardin
#diyarbakır
#şehit
#Uzman Çavuş Sezer Aydemir
8 yıl önce