|

Mardin'de PKK'ya ağır darbe vuruldu

Mardin ve Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda örgüte büyük darbe vuruldu. Operasyonda çok sayıda örgüt mensubu öldürülürken, olayla bağlantılı çok sayıda şahıs da yakalandı. Öte yandan çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Yeni Şafak
10:15 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 10:50 - 11/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar operasyona ilişkin açıklamada bulundu.
Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar operasyona ilişkin açıklamada bulundu.

Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kızıltepe ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda 21 Ocak'ta Kızıltepe Atatürk Mahallesi Elbeyli Caddesi üzerinde güvenlik kuvvetleriyle silahlı çatışmaya giren H.A ve M.Ö.T etkisiz hale getirildiği, H.V isimli örgüt mensubu ise olay yerinden yaralı olarak kaçtığı belirtildi.


Yapılan açıklamada, olay yerinde teröristlere ait, bir adet el bombası maşası, bir adet TAURUS marka tabanca, 2 adet şarjör, 67 adet çeşitli çap ve markalarda fişek, bir adet patlamamış el bombası, 5 adet örgütsel doküman, 26 adet çeşitli silahlara ait kovan, bir adet cüzdanı içerisinde 900 TL para, bir adet TOSHIBA marka flash disk (usb) şeklinde materyaller elde edildiği, olayla bağlantılı olarak yakalanan H.D ve H.K isimli şahısların çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan, 30 Mayıs'ta devam eden çalışmalarda da, Mezopotamya Mahallesinde TEM Büro ekipleri ile PKK/KCK terör örgütü mensupları arasında çıkan silahlı çatışmada bir polis memurunun yaralandığı, olay sırasında görevlilerce yaralanan bir örgüt mensubunun ise olay yerinden yaralı olarak kaçırıldığı ve bir gün sonra H.V. isimli şahısın cesedine ulaşıldığının altı çizildi. Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen H.D, M.İ, M.Ç, K.Ç, H.K, N.K, E.K, M.H.K, H.Ö, H.Ö ve A.A isimli şahıslar ise yakalandı.

Çatışmanın meydana geldiği yerde, bir adet el bombası, 4 kutu tıbbi ilaç, bir karton sigara, bir adet koyu renk kanlı tişört ele geçirildi. Olaydan bir gün sonra cesedi bulunan H.V. isimli örgüt mensubunun 21 Mayıs'taki olayda yaralı olarak kaçan örgüt mensubu olduğu tespit edildi.


Operasyon kapsamında, Mardin'in Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan 3 personellere ait olduğunu değerlendirilen, 3 adet AK-47 model kaleşnikof marka, uzun namlulu silah, bir adet M-16 model uzun namlulu silah, 5 adet el bombası, 5 adet hücum yeleği, bir adet siyah renkli tabanca kılıfı, 22 adet uzun namlulu silaha ait şarjör, 21 adet araç plakaları üzerinde kullanılan plastik harf ve rakamlar, bir adet siyah renkli gece görüş dürbünü, 630 adet çeşitli çaplarda fişek, bir SONY marka fotoğraf makinası, bir adet Kızıltepe ilçesine ait bütün köylerini gösteren harita, bir adet bükülmüş, bir adet (34 LV 5925) sayılı araç plakası elde edildi.

iki ayrı çuval içerisinde fuel oil (mazot) ile karıştırılmış bomba yapımında kullanılmaya hazır halde 150 kg (amfo) amanyom nitrat-mazot karışımı patlayıcı madde ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan H.K, M.H.K, N.K, M.Ç, ve A.A isimli şahıslar da tutuklandı.

08 Haziran'da devam eden çalışmalarda ise, Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen H.D isimli şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Daha sonrasında yapılan araştırmalar ve alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda H.D. isimli şahsın ikametinde PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat olduğu şeklinde istihbari bilgi edinilmesi üzerine, 28 Haziran günü belirtilen ikamete yapılan operasyonda, 8 adet AK-47 model kaleşnikof marka silah, 7,62x39 mm çaplı 6 bin 900 adet, 7,62x54 mm çaplı 2 bin 510 adet, toplamda 9 bin 410 adet uzun namlulu silah fişeği, 26 adet bu silahlara ait şarjör elde edildi.

Operasyon kapsamında yakalanan H.D, A.A, Suriyeli M.Ş ve A.A. isimli şahıslar 28 Haziran'da yakalanarak gözaltına alındı. Devam eden çalışmalarda ise G.D, C.A, B.A, H. D ile H.B isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

#Mardin
#Kızıltepe
7 yıl önce