|

Markar Esayan'a 'Ermeni lincine' tepki

HDP'nin Ermeni asıllı milletvekili Garo Paylan'ın AK Parti'nin Ermeni asıllı vekili Markar Esayan'la ilgili açıklamaları tepki çekti. Esayan'a sosyal medyadan çok sayıda destek mesajı yağdı. Paylan, "şiddet yanlısı" olarak nitelendirildi.

Yeni Şafak
18:33 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 1/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

HDP'nin Ermeni asıllı vekili Garo Paylan, Doğan Grubu'na bağlı Hürriyet gazetesine verdiği röportaj nedeniyle tepki çekti. Ahmet Hakan'a verdiği röportajda AK Parti'nin Ermeni asıllı vekili Markar Esayan'ı hedef alan Paylan, ayrılıkçı açıklamalarda bulundu. Paylan'ın CHP'nin Ermeni asıllı vekili Selina Doğan için yaptığı "Varlığından memnunum" açıklamaları, "Esayan'dan rahatsız" olarak yorumlandı. Ermenilerin artık AK Parti'yi desteklemediğini iddia eden Paylan'ın bu açıklamaları sosyal medyada çok tepki çekti. Sosyal medyada Esayan'a destek mesajları yağdı. "Nefret içinde kıvranan, her seferinde kin kusan şiddet yanlısı" olarak nitelendirilen Paylan için "Demokrat olamaz" twitleri atılıdı. Paylan'ın, AK Parti'li Esayan'dan özür dilemesi istendi.



Garo Paylan'ın açıklamalarının ardından atılan bazı twitler şöyle:



“HDP'li Kürtlerin öncelikle HDP'li olmayan Kürtlere saldırdıkları gibi HDP'li Gara Paylan da HDP'li olmayan Markar Esayan'a saldırmaya başlamış.”





“Solcu olabilir ama asla demokrat olamaz. Markar Esayan'dan özür dilemediğin sürece kara leke seni takip edecektir.”





“Manşetleriyle, yazarlarıyla Hrant'ı hedef gösteren gazete, bu kez Martar Esayan'ı işaret ediyor.”





“Şu yanlış anlaşılmayı düzeltelim, Ermeni ya da solcu olunca demokrat olunmuyor. Taşnak milliyetçileri asla demokrat değildi.”















#Markar Esayan
#AK Parti
#Ermeni asıllı milletvekili Garo Paylan
9 yıl önce