|

'Mavi Balina' liseli İbrahim'i ölüme sürükledi

Ordu’da ’Mavi Balina’ oyunundaki bir talimatı yerine getirmek için kendini doğalgaz borusuna asarak intihar eden 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Can Duman, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yeni Şafak
15:36 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 15:42 - 10/11/2017 Cuma
IHA
Mavi Balina kurbanı liseli genç toprağa verildi.
Mavi Balina kurbanı liseli genç toprağa verildi.
Ordu’da 'Mavi Balina' oyununun etkisine giren İbrahim Can Duman, kendini asarak intihar etti. 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Can Duman, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Altınordu ilçesi İmam Hatip Camisi’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda cemaat katıldı. Cenazede İbrahim Can Duman’ın babası Namık Duman metanetini korurken, anne Şule Duman’ın oldukça üzgün olduğu gözlendi.

İbrahim Can Duman, cenaze namazından sora Ulubey ilçesi Düzköy Mahallesi aile kabristanlığında defnedildi.

Mavi Balina'da oyunculara 50 görev veriliyor


İddiaya göre, 17 yaşındaki genci kendi canına kıymaya kadar götüren sebeplerin başında ‘Mavi Balina’ adlı internet oyunu olduğu belirtildi. Söz konusu oyunun Türkiye’de son dönemde 142 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği ifade edilirken, oyunda oyunculara 50 görev veriliyor. Verilen bu görevlerin sonunda oyuncunun kendini asarak ya da yüksek bir yerden atlayarak canına kıymasıyla oyun son buluyor.


#Mavi Balina
#Ordu
6 yıl önce