|

Mazlumder aslına dönecek

Ayhan Bilgen’in genel başkanlığı döneminde HDP çizgisine kayan Mazlumder, Ramazan Beyhan'ın genel başkan olmasıyla fabrika ayarlarına geri dönüyor. “Eski yönetimin taraflı ve hukuksuz dilinin sona ereceğini" söyleyen Beyhan "Kim olursa olsun mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ramazan Beyhan
Ramazan Beyhan

Mazlumder'in olağanüstü genel kurulunda yeni başkan olarak seçilen İstanbul Şube müdürü Ramazan Beyhan ilk kez Yeni Şafak'a konuştu. Dernek yönetimine son dönemde giren bazı kesimlerin kimseyi dinlemeyen bir yapı ile çalıştığını ve raporları dahi tek taraflı yazdığını söyleyen Beyhan, "Eski yönetimin taraflı ve hukuksuz bir dil kullanması nedeniyle genel kurul talebimizi son çare mahkemeye sunduk. Kuruluşumuzdan bu yana söylediğimiz 'Kim olursa olsun mazlumdan yana, kim olursa olsun zalime karşı' duruşumuz devam edecek. Yeniden eski günlerimize tarafsız ve objektif olarak geri döneceğiz. Mazlumder fabrika ayarlarına geri dönecek" dedi.



YANLI RAPORLAR YAZILDI


Mazlumder'in kuruluşundan bu yana değişik okuma ve değişik bölgelerden insanların bir araya gelerek istişare metoduyla yol aldığını anlatan Beyhan, "Mazlumder, hak ve adalet paydasında her kesimden insanın buluştuğu bir platformdu. Ancak son yıllarda bazı sorunlar yaşadık. Örneğin yönetim kurulunun kendi seçtiği heyetlerle doğu ve Güneydoğuda yaptırdığı raporlamalarda sadece tek tarafın bulunduğunu gördük. Tanık beyanları yarım yamalak yazılıyordu. Sürekli olarak terörle mücadele konusunda devlet suçlanıyordu ancak terör örgütünün yapmış olduğu insan hakları ihlalleri görmezden geliniyordu. Bu nedenle 192 delegemizin imzasıyla olağanüstü genel kurul talep ettik" diye açıkladı.



HUKUKSUZ BİR DURUM YOK


Çağrı heyeti tarafından da yapılan söz konusu talebin yönetim tarafından kabul edilmediğini söyleyen Beyhan, mahkeme kararıyla olağanüstü genel kurul yaptıklarını ve delegelerin yarısından fazlasının da onayı bulunduğunu dile getirerek, "Burada herhangi bir hukuksuzluk yok" diye konuştu. Beyhan kapatılan 16 şubenin pek çoğunun sadece kağıt üstünde var olduğunu ve bu nedenle kapatıldığını söyledi. Genel merkezin İstanbul'a taşınmasının nedenininse İstanbul Şube'nin derneğin tüm faaliyetlerini yürütmesi nedeniyle bir zorunluluk olduğunu ifade etti.



KONGRE ÇAĞRISI


Beyhan, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Olağan Genel Kurulu'nun yapılacağını, mayıs ayında ise derneğin olağan genel kurula gideceğini belirterek, Mazlumder'e gönül vermiş herkesi davet etti.



Hak ihlallerini inceleyeceğiz


Ramazan Beyhan, yeni dönemde yol haritalarının kuruluş misyonuna uygun hareket etmek olduğunu belirterek, “Gayemiz hak ihlallerini objektif bir şekilde tetkik etmek, bunu kamuoyuna duyurmak, yetkilileri uyarmaktır. Bizim hiçbir parti ya da siyasi oluşuma üyeliğimiz de, yakınlığımız da yok" diye konuştu.



Bilgen'den sonra değişti


Mazlumder'de Ankara Şube Başkanlığı yapan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 2006 yılında 2 yıllığına genel başkan seçildikten sonra Mazlumder'in şube yapıları tümüyle HDP çizgisine kaydı. Mazlumder İstanbul Şubesi ile bir kaç şube dışında özellikle PKK'nın hendek eylemleri döneminde adeta PKK savunuculuğu yapan ve siyasi çizgi ile hak arayışını karıştırmakla itham edilen yöneticiler Mazlumder tabanında büyük rahatsızlığa sebep oldu.



MAHKEME KARARIYLA KONGRE


Yönetimin muhalefetin genel kurul tüm taleplerini geri çevirmesi nedeniyle İstanbul Şubesi başta olmak üzere Mazlumder üyelerinin talebiyle mahkeme olağanüstü genel kurul kararı verdi. Geçtiğimiz hafta yapılan kurulda Ramazan Beyhan genel başkanlığa getirilirken, genel yönetim kurulu üyeliği 25'e, merkez yürütme kurulu üyeliği 9'a indirildi ve her ilde bir şube açılması kararı alındı. Ayrıca, derneğin genel merkezinin Ankara'dan İstanbul'a taşınması, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Gaziantep, İzmir, Muş, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Hakkari, Sakarya, Mersin, Kocaeli, Bursa ve Antakya şubelerinin kapatılması kararlaştırıldı.









#Mazlumder
#Ayhan Bilgen
#Ramazan Beyhan
#HDP
7 yıl önce