|

MEB kurslarına rekor başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin derslerine ve üniversiteye hazırlanmalarına yardımcı olmak için başlattığı destekleme kurslarına 3 günde 1 milyondan fazla öğrenci başvurdu. Başvuru süresi 9 Ekim'e kadar uzatılırken toplam başvurunun 5 milyonu geçmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 22:21 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğrencilerin derslerine ve üniversite sınavlarına yardımcı olması için okullarda başlattığı Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları (e-kurs) uygulaması rekor ilgi gördü. Kurslara yeni eğitim yılının başladığı haftanın ilk 3 günündeki başvuru sayısı 1 milyonu geçti. Öğrenciler için başvuru süresi 9 Ekim Cuma gününe kadar uzatılan kurslara 5 milyondan fazla başvuru bekleniyor.



3 GÜNDE 1 MİLYON BAŞVURU YAPILDI


Kurslara yapılan başvuruları ve verilecek eğitimi değerlendiren MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 3 Ekim'de başlayacak destekleme ve yetiştirme kurslarına ilk üç günlük verilere göre 22 bin 102 eğitim kurumunun kurs için başvuru yaptığını söyledi.Kurs başvurularının okulların açılmasıyla hız kazandığına işaret eden Kurt, “Kurslara öğrenci başvuru sayımız üç günde 1 milyonu aştı. İlk üç günlük rakama bakarak haftada 3 milyon başvuru ve toplamda 5 milyonun üzerinde kurslara başvuru bekliyoruz. 681 bin 301 dersten kurs açılacağı için başvuru sayısının en az 5 milyon olması bekleniyor” diye konuştu.



EK DERSİN İKİ KATINI ALACAKLAR


Kurt, 225 bin 950 kadrolu öğretmen ile 22 bin 241 ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu söyledi. Kurslara devam edecek öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 kat artışla yaklaşık 20 liraya çıkarıldığını anımsatan Kurt, “Bir öğretmen normal şartlarda, haftada 10-15 saat kurslarda derse girdiğinde bütçesine aylık olarak bin lira katkı sağlayacak. Yani yaklaşık olarak öğretmenimizin ayda aldığı ek dersin iki katı daha ücret alması anlamına geliyor” diye konuştu.



Başvuru elektronik ortamda yapılacak


Bu yıl ilk kez ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için öğretmen ve öğrencilerin elektronik ortamda başvurmalarını sağlayan e-kurs modülünü hayata geçirdiklerini anımsatan Kurt, bu modül sayesinde 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin ve mezunların kazanım testlerine ulaşabileceklerini bildirdi. Kurt, böylece kursa katılan tüm öğrencilere elektronik ortamda ders çalışma imkanı sunulacağını ifade etti. Kurt, 2 bin 500 dolayında test ve 40 binin üzerinde soru oluşturduklarını belirterek, kurslara katılmayan öğrencilerin de bu testlere ulaşabileceklerini ancak önceliğin kayıtlı öğrencilerde olacağını söyledi.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#meb kursları
#başvuru süresi
9 yıl önce