|

MEB servis şoförlerine eğitim veriyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan hedef doğrultusunda, trafik eğitimlerine alınan okul servis şoförü sayısı 92 bin 242'e ulaştı. Okul servis şoförleri, oluşabilecek risklerin önlenmesi ve trafik güvenliğine katkı sağlanması amacıyla eğitimden geçiriliyor.

Yeni Şafak
11:28 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 08:28 - 22/05/2016 Pazar
AA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında yer alan hedef doğrultusunda, trafik eğitimlerine alınan okul servis şoförü sayısı 92 bin 242'e ulaştı.



MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, yaptığı açıklamada, 31 Temmuz 2012 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nın yürürlüğe konulduğunu, bu planın hedefleri arasında servis şoförlerine trafik ve ilk yardım eğitimi verilmesinin ve trafik bilincinin kazandırılmasının bulunduğunu ifade etti.



Şoförler kapsamlı bir eğitimden geçiyor


Şamlıoğlu, Türkiye'de okul servis araç şoförlerine trafik bilinci ve kültürü kazandırılarak okul servis araçlarında oluşabilecek risklerin önlenmesi ve trafik güvenliğine katkı sağlama amacıyla, "Okul Servis Araçları Şoförleri Eğitici Eğitimi Semineri"nin düzenlendiğini aktardı.Seminere 81 ilin il milli eğitim müdürlüklerinde görevli müdür yardımcısı, şube müdürleri ile il emniyet müdürlüklerinin temsilcilerinin katıldığını ifade eden Şamlıoğlu, eğitici eğitimlerinin tamamlanmasının ardından okul servis şoförlerinin eğitimlerine başlandığını dile getirdi. Şamlıoğlu, şöyle devam etti:



"Protokol çerçevesinde okul servis şoförleri, mevzuat bilgisi, trafikte hak ihlalleri sonucu birey, toplum ve çevreye verilen zararlar, temel ilkyardım eğitimi, güvenli sürüş ve temel trafik kuralları, servis aracı ve çocuğun güvenliği, hızın sürüş güvenliğine olan etkisi, servis sürücülüğü ve trafik ihlalleri, çocuk ve asayiş, çocuk ve trafik, araç içi davranışlar, stres yönetimi, güvenli sürüşü etkileyen psikolojik faktörler ve meslek etiği konularında 12 saatlik eğitimden geçiriliyor.



Seminerlerle, ülkemizde okul servis araç şoförlerine trafik bilinci ve kültürü kazandırılarak okul servis araçlarında oluşabilecek risklerin önlenmesine ve trafik güvenliğine katkı sağlanması amaçlanıyor"



'MEB her türlü desteğe hazır'


Şamlıoğlu, geçen yılın mayıs ayından bugüne kadar 92 bin 242 servis şoförünün eğitimlerinin tamamlandığını, bu yıl da yaklaşık 40 bin şoförün eğitimine devam edileceğini belirtti.



Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nın da bir parçası olarak düzenlenen eğitimlerin karayolu trafik güvenliği hedeflerinin gerçekleşmesine de hizmet edeceğini vurgulayan Şamlıoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı, trafikte yer alan tüm unsurlarla birlikte çocuk, yolcu, yaya ve sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesinde üzerine düşen sorumluluğu ve yetkiyi en iyi şekilde yerine getirmeye kararlı. Bakanlığımız, bu alanda yürütülecek faaliyetlere mümkün olabilecek her türlü desteği vermeye devam edecek." değerlendirmesini yaptı.






#MEB
#Kemal Şamlıoğlu
#Mİlli Eğitim Bakanlığı
8 yıl önce