|

MEB teşvik müjdesi verdi

İkinci dönemin ilk ders zilini Ankara'da bir okulda açan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı meslek lisesi açan iş adamına teşvik müjdesi verdi. Bakan Avcı ayrıca Bakanlığın meslek liselerine daha fazla bütçe ayırdığını söyledi.

Yeni Şafak
09:28 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 07:33 - 9/02/2016 Salı
AA
Gündem
Gündem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen için ikinci yarıyıl eğitim öğretim dönemini başlattı. Ankara Sanayi Odası (ASO) Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programa katılan Avcı, sanayi bölgesi dışında meslek lisesi açan işadamına da teşvik müjdesi verdi.2002-2003 eğitim-öğretim yılında MEB'e 7 milyar 300 milyon, bu yıl ise mesleki ve teknik eğitime 8 milyar 300 milyon kaynak ayrıldığını ifade etti.



Avcı yeni yasal düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi: "Gerçekleştireceğimiz bir yasal düzenlemeyle sadece organize sanayi bölgelerinde açılan okullara değil aynı zamanda dışarıda açılacak mesleki ve teknik lise ve okullara da bu desteği sağlamanın yolunu açmış olacağız. Türkiye mesleki ve teknik eğitimde gerçekten sessiz devrim yaşıyor ve bu okul, bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri. Bu okulda ders zili çalmıyor. Öğrenciler ders programlarını öğretmenleriyle yapıyor."


#MEB
#Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
#Meslek Liseleri
#teşvik
8 yıl önce