|

MEB'in destekleme ve yetiştirme kursları başladı

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrencilere elektronik ortamda kendini sınama ve ders çalışma imkanı gibi çeşitli yenilikler sunan destekleme ve yetiştirme kursları, 2 milyon 710 bin öğrencinin katılımıyla başladı.

Yeni Şafak
13:57 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:04 - 3/10/2015 Cumartesi
AA

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, ilk derslere eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurt, bugün itibariyle tüm yurtta resmi olarak destekleme ve yetiştirme kurslarının başladığını bildirdi.



Şu anda 2 milyon 710 bin öğrencinin kurslarda eğitim almak için müracaat ettiğini söyleyen Kurt, 237 bin kadrolu öğretmen ile 29 bin ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu belirtti.



22 bin 255 merkezde kursları başlattıklarını dile getiren Kurt, "Okulların yüzde 95'inde destekleme ve yetiştirme kursları açılmış durumda" dedi.



Başvuru süresinin 9 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldığını hatırlatan Muhterem Kurt, "Önümüzdeki hafta öğrencilerimizin başvuruları devam edecek. Biz, kurslarda eğitim almak isteyen öğrencilerin sayısının 5 milyonu bulacağını bekliyoruz" diye konuştu.



Öğretmenlere görev verilirken, öğrencilerin ve velilerin taleplerini dikkate aldıklarını söyleyen Kurt, bu doğrultuda 237 bin öğretmenin tamamına görev verilmeyebileceğini ifade etti. Muhterem Kurt, öğrenci sayısı 5 milyonu bulduğu takdirde 200 bine yakın öğretmene görev verilebileceğini kaydetti.



Sportif, kültürel alanlarda da kurslar açılıyor


Müsteşar Yardımcısı Kurt, kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiğini söyledi. "Dershaneler kapandı, dershanelerin yerine devletin kurs açtığı, sadece sınavlara hazırlık yapılacağı" yönündeki algının, yanlış olduğuna işaret eden Kurt, şunları söyledi:



"Birçok kurs başvurusu var. Özellikle müzik, resim, beden eğitimi gibi kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kurs açıyoruz. Okullarımızı sosyal, kültürel alanlara çeviriyoruz. Okullarımızda öğrencilerimiz enstrüman öğrenecekler, çeşitli spor dallarıyla uğraşacaklar."



Kurt, eğitim öğretim yılı sonunda birçok okulda korolar kurulacağını, sportif faaliyetler gerçekleştirileceğini belirtti.



Ancak mezunların sınava hazırlandığına dikkati çeken Kurt, "Biz de programlarımızı onlara, sınavlara dönük olarak hazırladık. Halk eğitim merkezlerimize başvurduklarında halk eğitim merkezlerimiz koordine ederek bir kursa yönlendirecekler. Onların da sınava hazırlanmasını sağlayacaklar" dedi.



3 dönemlik kurslar


Kursların mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini belirten Kurt, üç dönem halinde kursları gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kurt, okulların kapanmasıyla birçok kursun son bulacağını ancak yaz kurslarının özellikle sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.



Veliler kurslardan memnun


Velilerden Elif Şenses, 12. sınıftaki kızının kurslardan faydalandığını söyledi. Bugüne kadar kızını dershanelere gönderdiğini anlatan Şenses, "Özel okullara dönüşen dershanelere de güvenemedik. Dershaneden okul olması bize inandırıcı gelmedi. Bu dönemde okullarda kursların açıldığını öğrendik ve bu bizim için daha avantajlı oldu" dedi.



Okullarda öğretmenler ile öğrenciler arasında disiplin, sevgi, güven olduğunu dile getiren Şenses, bu sistemin öğrencilerin daha da başarılı olmalarını sağlayacağını ifade etti.



Velilerden Yasemin Özay da bugüne kadar kızını hep dershane ile desteklediğini söyledi. Kursların ücretsiz olduğunu hatırlatan Özay, kızının daha başarılı olabilmesi için servet niteliğinde ücretler ödemekten kurtulduklarını belirterek, "Hem eğitim hem de ekonomik açıdan bu uygulamadan memnunuz" diye konuştu.



#destekleme kursları
#MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt
#kurs
9 yıl önce