|

Meclis'te Osmangazi Köprüsü için temsili açılış

AK Parti milletvekilleri, Osmangazi Köprüsü için iktidar kulisinde temsili açılış yaptı.

Yeni Şafak
20:29 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 30/06/2016 Perşembe
AA

Milletvekilleri, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü için iktidar kulisinde kurdela kesti.



TBMM Genel Kurulu'nda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri nedeniyle açılış törenine katılamayan köprüyle bağlantılı illerin milletvekillerinin öncülüğünde iktidar kulisinde toplanan AK Partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmayı televizyondan takip etti.



Ardından beraberlerinde getirdikleri kurdelayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eş zamanlı olarak kesen milletvekilleri, hayırlı olması dileğinde bulundu.



Kocaeli, Bursa, İstanbul, Yalova ve İzmir milletvekilleri, bölgelerine önemli bir hizmet niteliğinde olan köprünün açılış törenine Meclis çalışmalarını aksatmamak için katılamadıklarını ancak aynı heyecanı burada da yaşamak için temsili açılış gerçekleştirdiklerini belirtti.



#Osmangazi köprüsü
#Temsili açılış
#TBMM
8 yıl önce