|

Mehmet Görmez: Gerçekleri anlatmak en büyük vazifemiz

Diyanet İşleri Başkanlığı, Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in 40 yıllık dini söylemleri incelendi. Raporun açıklandığı toplantıda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "FETÖ zihinleri bulandırmaya çalıştı" dedi. FETÖ'nün dini söylemlerindeki hezeyanlara işaret eden Görmez, "Kur'an, sünnet ve aklıselimin gerçek esaslarını güçlü ve hikmetli bir sesle hatırlatmak, alimlerin en büyük vazifesidir" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:24 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:08 - 26/07/2017 Çarşamba
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca "Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı" başlığı altında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in 40 yıllık dini söyleminin incelendiği çalışma yarın kamuoyuyla paylaşılıyor. Raporun açıklandığı toplantıda konuşan Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, önemli ifadeler kullandı.

FETÖ'nün zararına dikkati çeken Görmez, "Başta şahsım olmak üzere bütün din alimleri, sureti haktan görünen karanlık yapıların kirli emellerine karşı müminlerin kalp ve zihinlerini geç kalmadan vakitlice uyandırmak zorundadır. Kur'an, sünnet ve aklıselimin gerçek esaslarını güçlü ve hikmetli bir sesle hatırlatmak, alimlerin en büyük vazifesidir. Aksi halde yeniden bu kötülük örgütleri galebe çalacak ve biz alimler bugün olduğu gibi hep mahcup olacağız" diye konuştu.

Görmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

FETÖ'nün kullandığı yöntemler

"FETÖ sadece devletlere değil, düşüncelere, inançlara ve kalplere sızma hareketidir.

Örgütün kullandığı yöntemin ana unsurları şöyledir:

Yanlış bilgileri doğru bilgilerle karıştırarak vermek. Hemen hemen her konuşmada mutlaka saptırıcı bir ifade, adeta söz arasına ve satır arasına gizlenmiştir.

Birden fazla anlama gelen ifadeler kullanarak karmakarışık bir teoloji anlayışı ortaya çıkmasını sağlamak.

Kendini kast ettiği halde 3'üncü şahıslar üzerinden konuşmak.

Bütün konuşmalarda tiyatral bir tavır sergilemek.

Menfaati söz konusu olduğunda bu yöntemleri ustaca kullanmıştır.



"Ayetleri kendine yormaktan geri durmuyor"

FETÖ, takiye yaparak insanların zihinlerine, inançlarına ve değerlerine sızmıştır. Gözyaşları içinde söylendiğine şahit oluyoruz. Önündeki genç çocukların çığlıklarını arttıracak şekilde söylediğine şahit oluyoruz. Meleklerle görüştüğünü iddia ediyor, yine bir cami kürsüsünde melekten 'merhaba' geldiğini söylüyor. Hakk'tan kendisine 'nida' geldiğini söylemekten çekinmiyor.

Hal böyleyken sadece Allah ile aldatılmıyor insanlar, Kur'an-ı Kerim de istismar ediliyor. Ayetleri de kendine yormaktan geri durmuyor. Kendine işaret eden ayetlerden söz ediyor.

FETÖ terör örgütü elebaşısı için ayetler araç ve işarettir. Onun için hiçbir gerçekliği yoktur. Varlıkta, varlığın ötesini gördüğünü iddia etmektedir. Bu yüzden onun için her şey aşikardır. Bu yüzden, haşa peygamberlerle beraberdir.

"Zihinleri bulandırmaya çalışıyor"

Yeri geliyor teslis inancını savunuyor. Yeri geliyor Yunan tanrıçalarından bahsediyor. Herkül'ün resimlerini yayın organı olan Sızıntı'nın kapağına defalarca taşıyor. Sızıntı dergisinde 19 bin resim incelenmiştir. 19 bin resmin 8 bini başka inanç dünyalarının sembollerinden ibarettir. Sızıntı'nın nice kapaklarında kucağında İsa, Meryem timsaliyle karşılaşıyoruz ve her resim zihin bulandırıyor. İnsanların inancını zedeliyor, bilinçlerini değiştirmeye çalışıyor.

Kendisine tabi olanları 'kurtuluşun' erleri ilan ediyor, azizleri olduğunu söylüyor. Kahramanları olduğunu iddia ediyor, hatta 'ikinci sahabiler' adını veriyor. İslamiyeti Hristiyanlıkla birleştirmeye çalıştığı açıkça görülmektedir.

Bazen Peygamberi aştığını, bazen ilahlık mertebesine vardığını söylemiştir. Güya niyeti de halistir. 'Ben bu kötülükleri yaptım ama Peygamberi karşıma getirdim, bunları senin için, sana rağmen yaptım' diyor. Bu söylemleri için camileri istismar etmiş, kürsüleri kirletmiştir.

"Ferasetli olmalıyız"

Bugün FETÖ örgütüne karşı gözlerimiz açıldı fakat yine ferasetli olmalıyız. Belki bu tarafa karşı açtığımız gözler başka noktaları kaçırıyor, oralara karşı kapalı kalıyordur. Başkanlığın, kurumların, akademinin görevi her yöne gözü açık kalmaktır."

  • Teröristbaşı Gülen'in bütün konuşmaları ve kitapları incelendi
  • Diyanet İşleri Başkanlığından edinilen bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulunca, FETÖ terör örgütü ele başı Fethullah Gülen'in 40 yıllık dini söylemini "Kendi Dilinden FETÖ -Örgütlü Bir Din İstismarı" başlığı altında inceledi.
  • FETÖ elebaşının 670 saatlik bütün konuşmalarının, Türkçe basılmış 80 kitabının, çıkardığı dergilerin, dergilere yazdığı bütün başyazılarının incelendiği çalışmada, Gülen'in nasıl bir söylem kullandığı ve bunun İslami açıdan taşıdığı sorunlar tüm yönleriyle ele alındı.
  • "Karma Teoloji" ve "Cemaat Adı Altında Örgütlenme"
  • Çalışmada, "bazı vaazlarında açıkça Allah'ı gördüğünü ve Hz. Peygamber ile görüştüğünü söyleyen FETÖ elebaşının nasıl çarpık bir din anlayışı ürettiği, İslam’ın asli kaynaklarında ve sahih uygulamasında yeri olmayan bir sapkın dini söylem geliştirdiği", kendi ifadeleriyle gözler önüne serilerek ifşa edildi.
  • Din İşleri Yüksek Kurulunca yaklaşık bir yıldır kapsamlı olarak süren çalışmada, FETÖ’nün bozuk din anlayışı, "Allah ile Aldatma", "Peygamber ile Aldatma", "Karma Teoloji" ve "Cemaat Adı Altında Örgütlenme" başlıkları ile FETÖ'nün kendi kaynaklarından tespit edildi.

#Diyanet İşleri Başkanlığı
#FETÖ
#Fetullah Gülen
7 yıl önce