|

Mehmetçiğe ısıtan ayakkabı yaptılar

3 lise öğrencisi, Mehmetçiğin zor koşullarda mücadelesinden etkilenerek ayakları ısıtan ayakkabı yaptı.

Erzurum
00:00 - 6/04/2008 Pazar
Güncelleme: 01:47 - 6/04/2008 Pazar
Yeni Şafak
Mehmetçiğe ısıtan ayakkabı yaptılar
Mehmetçiğe ısıtan ayakkabı yaptılar

Erzurum'da 3 lise öğrencisi, sınır ötesi kara operasyonunda terörle mücadele eden Mehmetçiğin zorlu doğa koşullarına karşı verdikleri mücadeleden etkilenerek geliştirdikleri projede ayakları ısıtan ayakkabı yapmayı başardılar.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik alanı öğrencileri Mehmet Efe, Ufuk Başak ve Emre Şimşek, geliştirdikleri proje ile soğuk havalarda ayakların üşümesini önlemek için ayakkabının, harici bir kaynak kullanmadan ısıtılmasını sağladılar. Mehmetçiğin, özellikle sınır ötesi harekatta karlı dağları aşarak terör örgütüne yönelik yaptıkları başarılı operasyonun televizyon ve gazetelerde yer alan görüntülerinden çok etkilendiklerini anlatan öğrenciler, "Mehmetçiğimizin ayaklarının üşüdüğünü düşündük ve bu sorunu aşmak için bir proje yapmaya karar verdik" diye konuştular.

Öğrencilerin geliştirdiği ayakkabının tabanında rezistanslar bulunuyor. Bu rezistanslar ayakkabı tabanına yerleştirilen 3.6 voltluk batarya ile ısı üretiyor.

2 SAAT SICAK TUTUYOR

Şarj edilebilen bataryanın rezistans sayesinde ayakkabının içi 2 saat 22-23 derece sıcaklıkta tutulabiliyor. Sistemin açma kapama düğmesi de yine ayakkabı üzerinde bulunuyor. Öğrenciler maliyetinin 30 YTL olduğunu söyledi.





16 yıl önce