|

Mehmetçik çöl kamuflajıyla

Körfez ülkelerinin ablukası sonrası kuvvet gönderme kararı alınan Katar’a ilk birlik ulaştı. Askeri kargo uçağıyla Doha’ya inen 23 Mehmetçik, yeni çöl kamuflajıyla güven verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:04 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Mehmetçik çöl kamuflajıyla
Mehmetçik çöl kamuflajıyla

Suudi Arabistan önderliğindeki Körfez ülkelerinin ablukasına ve tehditlerine maruz kalan Katar, Türk askerinin bölgeye intikaliyle rahat nefes alıyor. Körfez’de krizin patlak vermesinin ardından hızlandırılmış bir süreçle TBMM’de kabul edilen askeri anlaşma sonrası bölgeye Mehmetçik sevkine başlandı. Bu kapsamda ilk grup asker Doha’ya ulaştı. 23 asker ve 5 zırhlı araçtan oluşan sevkiyat dün sabah tamamlandı. Askeri kargo uçağıyla Katar başkentine inen Mehmetçik, bölge şartlarına uygun yeni çöl kamuflajıyla dikkat çekti.


SAYI 5 BİNİ BULACAK

Doha’daki Tarık Bin Ziyad Askeri Üssü bünyesinde bulunan Katar-TSK Kara Unsur Komutanlığı’nda göreve başlayan askerlere önümüzdeki günlerde yenileri eklenecek. Katar’a gidecek Türk askerinin toplamda 5 bini bulması bekleniyor. Dünkü sevkiyata ilişkin bir açıklama yayınlayan TSK, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile Katar arasında askeri eğitim, işbirliği ve birlik konuşlandırılması kapsamında yapılan hukuki düzenlemeler çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar’da birlik konuşlandırması sürecinin bir parçası olarak, 22 Haziran 2017 günü saat 08.00’de 5 zırhlı araç ve 23 personelin Doha’ya intikali tamamlanmıştır. Bundan sonra da faaliyetler planlandığı şekilde uygulanmaya devam edilecektir.”

#Mehmetçik
#Katar
#Körfez ülkeleri
7 yıl önce