|

Mehmetçik'e fındık ve hurmayla moral desteği

Ordu'nun Ünye ilçesinde toplanan fındık ile hurma ve öğrenciler tarafından yazılan mektuplar, terörle mücadele eden Mehmetçik'e gönderildi.

Yeni Şafak
18:02 - 2/05/2016 Monday
Güncelleme: 16:04 - 2/05/2016 Monday
AA

Ünye Belediyesi, terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral ve motivasyon sağlamak amacıyla kampanya başlattı.



Kampanya kapsamında ilçedeki fındık fabrikaları, üzerinde "Vatan, Bayrak, Ezan size emanet. Allah yar ve yardımcınız olsun" yazılı fındık kutuları hazırladı. Kutularda, 3 bin paket kavrulmuş fındık ile 100 kilogram kurutulmuş hurma yer aldı.



23 ilkokuldan 3 bin öğrenci ise askerlere destek vermek amacıyla vatan sevgisi temalı not ve mektuplar yazdı.



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçede öğrenim gören bazı öğrencileri ve fındık fabrikası sahiplerini makamında ağırladı.



Çamyar, yaptığı konuşmada, kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederek, "Güvenlik güçlerimiz, vatanımız için canlarını feda ederken, bizler burada rahatça nefes alıyoruz. Son dönemde teröre karşı yürütülen ciddi bir mücadele var ve bu mücadele başarıya ulaşacak, buna olan inancımız tamdır." dedi.



Terörle mücadele eden askerlerin yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla bir kampanya başlattıklarını anlatan Ahmet Çamyar, "Ünye'deki fındık fabrikalarımız fındık desteği ile bir iş adamımız ise kurutulmuş hurma desteği ile kampanyamıza katkı sağladılar. Bizler de toplanan bu yardımları paketler haline getirerek askerlerimize göndereceğiz. Toplamda 3 bin paket olan kutuların her birinde ilkokul çocuklarımızın askerlerimize yazdıkları notlar var." diye konuştu.



Doğa Koleji 2'nci sınıf öğrencisi Zeynep Beren ise şehit haberlerine çok üzüldüklerini belirterek, "Askerlerimize moral vermek amacı ile notlar yazdık. Bizleri korudukları için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Konuşmanın ardından fındık, hurma ve mektuplardan oluşan paketler, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı'nda terörle mücadele eden askerlere ulaştırılmak üzere kargoya verildi.





#Ordu
#Ünye
#Mehmetçik
8 years ago