|

Mehmetçikten insanlık dersi

Tunceli’de etkisiz hale getirilen teröristlerin teslim oldukları görüntüler yayınlandı. Mehmetçiğin yaralı PKK'lıya şefkat eli uzattığı o anlar, PKK’nın tüm kirli propagandasını yerle bir etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 08:32 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Mehmetçiğin yaralı PKK'lıya şefkat eli uzattı
Mehmetçiğin yaralı PKK'lıya şefkat eli uzattı

Güvenlik güçlerince Tunceli’nin Nazımiye ilçesi kırsalında 2 Kasım’da yürütülen operasyonda, aralarında İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesi”nin gri kategorisinde yer alan “Savaş” kod adlı Hamza Güler, “Sema” kod adlı Besna Kartal, “Tolhildan” kod adlı Ejder Yücedağ ve “Medya Derik” kod adlı Remziye Bağırtan’ın da bulunduğu 9 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bu teröristlerden Güler’in örgütün sözde “Dersim Saha Doğu Cephe Sorumlusu” olduğu saptandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, komando ve Jandarma Özel Harekat birliklerince gerçekleştirilen operasyonda yaralı olarak ele geçirilen “Sema” kod adlı Besna Kartal’ın teslim olma anları kameralara yansıdı.



ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülerde, ismini sorduğu teröristten montunu çıkarmasını isteyen askerler, daha sonra teröristin yavaş yavaş kendilerine doğru gelmesini istiyor. Kamera kayıtlarında, jandarma birliklerinin bacağından yaralanan teröriste ilk müdahaleyi yaptıkları görülüyor. Askerlerin su, yiyecek ve ilaç verdiği yaralı teröristin şaşkın tavırları dikkat çekti. Mehmetçiğin uzattığı şefkat eli, PKK’nın yaptığı tüm kirli propagandaları da yerle bir etti.

#Tunceli
#PKK
#Mehmetçik
6 yıl önce