|

Melih Gökçek istifa etti mi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ani istifası sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası gündemde. Belediye başkanları istifa süreci nasıl gelişti, Melih Gökçek istifa etti mi detayları haberimizde.

Yeni Şafak
13:00 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:46 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Melih Gökçek
Melih Gökçek
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan
, Polomya dönüşü istifası konuşulan belediye başkanlarıyla ilgili çok kritik mesajlar verdi. Erdoğan,
Ankara
,
Bursa
ve
Balıkesir
’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurguladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler belediye başkanlarına çevrildi. Belediye bakanları istifa süreci nasıl gelişti,
Melih Gökçek
istifa etti mi detayları haberimizde.

Melih Gökçek istifa etti mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından üçüncü istifa haberi Niğde'den geldi. Niğde Belediye Başkanı AK Parti'li Faruk Akdoğan, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün istifa edecek.

Beştepe'de görüşme

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son kez bir görüşme yaptı. Görüşme Erdoğan’ın resmi programında yer almıyordu. Gökçek’in Erdoğan’dan istifası için süre istediği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçek’e randevu verdi.

Gökçek, Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından 28 Ekim Cumartesi günü görevi bırakacağını açıkladı.

Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

#Melih Gökçek
6 yıl önce