|

Melih Gökçek'in istifasının ardından dikkati çeken düzenleme

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 28 Ekim'de istifa eden Melih Gökçek aktif şekilde kullandığı Twitter hesabının bilgilerini güncelleyerek 'Ankara Büyükşehir Belediyesi' ifadelerini sildi. Daha sonra da Gökçek’in ismi, belediye sitesinden de kaldırıldı.

Yeni Şafak
17:41 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:51 - 1/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Melih Gökçek
Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 28 Ekim’de istifa eden Melih Gökçek, aktif olarak kullandığı Twitter hesabındaki profil bilgilerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni sildi.

Gökçek’in bilgilerinin konum kısmında Ankara Büyükşehir Belediyesi yer alırken, internet sitesi kısmında da belediyenin sitesindeki özgeçmişinin linki bulunuyordu.

  • Melih Gökçek istifasının ardından mevcut bilgileri bir süre kaldırmamıştı.

Belediye sitesinde düzenleme
Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin
ndeki “Belediye Başkanımız İ. Melih Gökçek” kısmı da kaldırıldı.

Sitedeki kısımda Gökçek’in özgeçmişi, fotoğraf albümü, kişisel internet sitesi ile Twitter hesabı gibi bilgiler bulunuyordu. Kullanıcılar bu kısımdan Melih Gökçek’e mesaj da gönderebiliyordu.




28 Ekim'de açıklamıştı

AK Parti’de istifası istenen belediye başkanlarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifasını açıkladı. 23 yıllık yürüttüğü belediye başkanlığı görevindeki icraatlarını anlatan Gökçek, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak görevimi bırakıyorum" dedi.



Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

  • 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.
25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı.
20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek,
1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilerek
4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

Yerine kim gelecek?

Gözler Gökçek'ten sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kimin getirileceğinde. Gökçek'in istifasının ardından 10 gün içinde Belediye Meclisi'nde seçim yapılacak.

Başkan seçilmek için iki iki turda üçte iki çoğunluk aranacak, bulunamazsa üçüncü turda en çok oyu alan isim seçilmiş olacak.


#Melih Gökçek
#Ankara
6 yıl önce