|

Memleket meselelerini konuştuk

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile Meclis'te biraraya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede iç ve dış gelişmeler ele alındı. Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu ile memleket meselelerini konuştuk" dedi. CHP lideri de Türkiye'nin sorunlarını görüştüklerini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 الأربعاء
Güncelleme: 01:42 - 18/10/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te bir araya geldi.
Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te bir araya geldi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamının girişinde karşıladı. Kılıçdaroğlu’na CHP grup başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, Özgür Özel ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır eşlik etti. Görüşmede AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme, Başbakan Yıldırım’ın TBMM’deki makamında gerçekleşti. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile memleketin meselelerini konuştuk. Hem iç hem de dış politikayla ilgili gündemdeki konular hakkında değerlendirme yaptık” dedi.

OHAL, KERKÜK, İDLİB

Kılıçdaroğlu ise “Sayın Başbakan ile Türkiye’nin pek çok sorununu görüşme imkanımız oldu. Sayın Başbakan belli konularda bilgi verdi. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. CHP liderinin talebiyle gerçekleşen görüşmede, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını ele aldılar. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin biran önce OHAL sürecinden çıkması gerektiğini Başbakan’a iletti. Türkmen kenti Kerkük’te Irak Ordusu’nun peşmerge unsurlarını bölgeden temizleme operasyonu da gündeme gelen konular arasındaydı. Görüşmede, Kerkük’ün Türk kenti olduğu belirtilirken, Irak’ın toprak bütünlüğüne vurgu yapıldı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na TSK’nın İdlib’de yaptığı operasyon hakkında bilgi verdi.

BAYKAL TEŞEKKÜRÜ

Toplantıda, dış gelişmelerin yanı sıra Meclis gündeminde bulunan müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarı, yeni yasama yılında yapılacak çalışmalar da konuşuldu. Kılıçdaroğlu, Antalya Miletvekili Deniz Baykal’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yıldırım’a teşekkür etti.

#Binali yıldırım
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Politika
٪d سنوات قبل