|

Memur aracına PKK bombası

Süpürme harekatında son yılların en ağır darbesini alan terör örgütü PKK, yine sivilleri katletti. Cizre, Sur ve Nusaybin’de kurtarılmış bölge hayali suya düşen teröristler, Şırnak Uludere’de memurları taşıyan araca saldırdı. PKK’lılar daha önce araca tuzakladıkları bombayı patlattı. Saldırıda 2 memur hayatını kaybetti. Bir kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:53 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bir otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Yemişli köyünde oturan Ahmet Arttı (27), Abdulkerim (29) ve Diyar Oslu (33) 73 FG 263 plakalı otomobil ile işe gitmek için yola çıktı. Köy çıkışında seyir halindeki otomobilde, teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti.



2 MEMUR HAYATINI KAYBETTİ


Patlamada, Ahmet Arttı ve Diyar Oslu olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Abdulkerim Oslu, Uludere Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ahmet Arttı'nın Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde, Diyar ve Abdulkerim Oslu'nun da Uludere Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı, işe gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerce otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden iki kişi ve yaralanan bir kişinin şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları öğrenildi.



AYNI KADERİ PAYLAŞTI


Uludere ilçesinin Yemişli köyünde terör örgütü PKK mensuplarınca otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerden Ahmet Arttı'nın geçici köy korucusu kardeşi Seyfettin Arttı'nın 1998 yılında, Diyar Oslu'nun ağabeyi Mustafa Oslu'nun 1990 yılında hayvan otlattığı sırada mayına basması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralı Abdulkerim Oslu'nun aynı ismi taşıyan geçici köy korucusu babası Abdulkerim Oslu'nun 1991 yılında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit edildiği belirtildi. Arttı, Diyar ve Abdulkerim Oslu'nun şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları kaydedildi.



İLK SALDIRI DEĞİL


Teröristler daha önce de Sur, Silopi ve Cizre'de sivilleri katletmişti. Diyarbakır Sur'da bir eve isabet eden merminin patlaması sonucu, 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Melek Alpaydın hayatını kaybetmişti. Cizre'de de PKK'lı teröristlerin attığı roket Şeyh Seyda Camii'nin bahçesine düşmüştü. Camide oyun oynayan 11 yaşındaki Hayrettin Şınık hayatını kaybetmişti. Terör örgütü PKK'nın ilk saldırıyı gerçekleştirdiği 1984'ten bu yana düzenlediği 83 bin 500 saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 bin 741 sivil hayatını kaybetti.


#Sur
#Silopi
#terör operasyonları
#pkk
8 yıl önce