|

Menfez paşasına işitme testi istedi

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında sanıklar yalan ifadelerle davayı sulandırmaya devam ediyor. Suikast timinde yer alan Yüzbaşı İsmail Yiğit, “Biz Cumhurbaşkanı Marmaris’ten ayrıldıktan 3,5 saat sonra oraya gittik. Bizden önce birileri Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunmuş” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yalanlara devam
Yalanlara devam

FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na gerçekleştirilen duruşmada sanıklardan eski Özel Kuvvetler Tim Komutanı Yüzbaşı İsmail Yiğit, savunmasını yaptı. Yiğit, eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in “TSK yönetime el koydu, sıkı yönetim ilan edildi. Cumhurbaşkanı'nı bulunduğu yerden alacağız” dediğini söyledi.



BAŞKA BİRİLERİ SALDIRMIŞ!


Yiğit, “Biz Cumhurbaşkanı Marmaris'ten ayrıldıktan 3,5 saat sonra oraya gittik. Bizden önce birileri Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunmuş ve kendileri bu saldırıdan kıl payı kurtulmuş olabilir. Hayatını kaybeden polisi de bu bizden önce gelen kişiler şehit etmiş olabilir” iddiasında bulundu. Kendilerinin oraya birilerini öldürüp infial yaratmaları amacıyla gönderilmiş olabileceklerini iddia eden Yiğit, timi oraya gönderen kişilerin ortaya çıkmasını istediklerini kaydetti.



DAVAYI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR


Aynı suikast timinde görev alan eski Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun ifadesinde yer alan ve iddianamede de geçen “İsmail Yüzbaşı araziye çıkınca 'Aranızda hizmet hareketinden olmayan var mı?' diye sordu.” cümlesinin kesinlikle kendisine ait olmadığını iddia eden Yiğit, Kuzu'nun önceden verdiği ifadelerini reddettiğini anımsattı. Yiğit, “Kuzu'nun daha önceki ifadelerinde suçladığı 55 kişinin 40'ı şu anda serbest durumda. Araziye çıktığımızda bazı kişilerde duyma kaybı olduğu söyleniyordu. Zekeriya Kuzu'ya işitme testi yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.







Şifreli kodla çağrıldılar


Suikast girişimi sırasında helikopterde makineli tüfekçi olarak bulunan eski MAK ekibi üyesi Astsubay Çankaya, “Taner Berber bana bazı arkadaşları aramamı ve 'şifreli kod' kullanarak göreve çağırmamı istedi. Hiçbir açıklama yapılmadan telefonlarımız toplandı. Göreve çıkmadan Taner Berber bize üst düzey bir terör örgütü yöneticisinin alınacağını ve çatışma yaşanılabilecek operasyonda bizim sadece geri emniyeti alacağımızı söyledi” dedi.






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Suikast
#Marmaris
#FETÖ
7 yıl önce