|

Mersin şantiyeye döndü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanali- zasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde başlattığı yatırım hamle- sine devam ediyor. Yatırım büyüklüğü açısından Türkiye’nin önde gelen su ve kanalizasyon idareleri arasında yer alan kurum, hizmetleri ile tüm ilçelerde yatırımlarını sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:57 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Yatırım hamlesi sürüyor.
Yatırım hamlesi sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında sorumluluk sahasının genişlemesiyle birlikte 13 ilçede büyük yatırımlara imza atıyor.

Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Mersin’in altyapısını, zamana ve ihtiyaca göre yeniden yapılandıran MESKİ, artan su talebine cevap vermek için yeni içme suyu hatları döşeyerek, eski hatları yenilerken, kente sağlıklı ve nitelikli su temin ediyor.

ÜÇ YILDA BİN 550 KİLOMETRE ALTYAPI

Yasayla birlikte Mersin’in 13 ilçesinin tamamından sorumlu hale geldiklerini hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yasa öncesi 4 merkez ilçeyle sınırlı olan görev sahamız, yeni yasayla birlikte kentin tamamını kapsadı. Büyükşehir Belediyemizin vizyonuyla Tarsus, Çamlıyayla, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla ilçelerimiz şantiyeye döndü.” diye konuştu.


Su sorununu ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Göreve geldiğimizden beri Anamur’a 3, Bozyazı’ya 1, Gülnar’a 4, Mut’a 1, Erdemli’ye 4, Tarsus’a 3 ve merkez ilçelerimize 4 adet olmak üzere 20 adet su deposu yaparak, halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

YENİ KAYNAK ARAYIŞI

İçme sularının kapasitesini arttırmak için yeni sondaj kuyuları açtıklarını belirten Kocamaz, vatandaşı susuz bırakmamak için Mersin genelinde 73 adet içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açtıklarını, 50 sondaj kuyusundan olumlu sonuç alarak vatandaşlara su temini sağladıklarını kaydetti.
  • İLÇELER HİZMET BEKLİYOR
  • Başkan Kocamaz, “Yatırım faaliyetlerimizi sürdürerek, Mersin’imizin her bölgesini şantiyeye dönüştürmüş durumdayız. Amacımız vatandaşlarımıza sağlıklı, temiz, içilebilir ve sürekli içme suyu sağlamak. İkinci amacımız ise abonelerimizin kullandıkları atık suları arıtarak, tabiata sağlıklı bir şekilde geri bırakılmasını sağlamak. Kaliteli hizmet anlayışını benimsiyoruz. Bu nedenle hemşerilerimize hak ettikleri hizmetleri sunmak için özverili bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
#Mersin
#Şantiye
7 yıl önce