|

Mersin sular altında: Dışarı çıkmayın uyarısı yapılıyor

Mersin'de gece saatlerinden itibaren başlayan ve etkisini sürdüren kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Sabah işe ve okula gitmek için yola çıkan vatandaşlar oldukça zorluk çekti. Onlarca araç da yolda mahsur kaldı. Öte yandan, Toroslar ilçesinde sel sularına kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Debisi yükselen bir derede de erkek cesedi bulundu.

Yeni Şafak
11:12 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:58 - 29/12/2016 Perşembe

Mersin il merkezi ile ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.



Kentte gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için trafiğe çıkanlardan bazıları su birikintileri nedeniyle yolda kalırken, bazı toplu taşıma araçlarının da bozulduğu görüldü.



Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan uyarıda, "Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur." ifadesine yer verdi.



Öte yandan kuvvetli yağış nedeniyle il merkezine ek olarak Tarsus, Çamlıyayla ve Erdemli ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.



Kentte etkisini sürdüren yağış nedeniyle birçok mahallede olumsuzluklar yaşanırken, vatandaşlardan bazıları da karşılaştıkları olumsuz durumları görüntüleyerek sosyal medyada paylaşıyor.



Sel sularına kapılan bir kadın hayatını kaybetti


Mersin Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde sel sularına kapılan 30 yaşlarında üzerinden kimlik çıkmayan bir kadın boğularak hayatını kaybetti.



Debisi yükselen derede erkek cesedi bulundu


D-400 karayolunun Uluslararası Mersin Limanı'nın D kapısı yakınlarındaki bir köprünün ayaklarında hareketsiz birinin durduğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.



Olay yerine gelen ekipler yaptıkları incelemede üzerinden kimlik çıkmayan yarı çıplak haldeki erkeğin öldüğünü belirledi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartılan ceset incelenmek üzere morga götürüldü.



Bu arada, cesedi bulunan kişinin sel sularına kapılıp ölmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.











#Mersin
#Yağmur
#Şiddetli Yağış
7 yıl önce