|

Mersin'de PKK cephaneliği bulundu

Mersin'de referandum öncesi sansasyonel eylemlerde kullanılmak üzere toprağa gömülen terör örgütü PKK'ya ait cephanelik ortaya çıkartıldı.

Yeni Şafak
17:33 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 2/03/2017 Perşembe
DHA
Mersin'deki operasyonda terör örgütü PKK'ya ait cephanelik ele geçirildi.
Mersin'deki operasyonda terör örgütü PKK'ya ait cephanelik ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi Ömeryan bölgesinde yapılan operasyonların devamında, terör örgütü PKK'nın Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa gömülü silahlarının bulunduğu yönünde bilgiye ulaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Mersin Bölge Başkanlığı işbirliği ile çalışma başlatıldı. Tarsus merkezde bir narenciye bahçesinde belirlenen adreste yapılan kazıda 24 kilo 545 gram patlayıcı madde, 126 litre sıvı patlayıcı, 8 adet kapsül, 8 adet el bombası, 4 adet kalaşnikof, bu silaha ait 12 şarjör, 360 adet fişek, 1 adet ateşleyici düzenek bulundu.


Ele geçirilen malzemelerin 16 Nisan'daki referandum öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak, huzur ve güven ortamını bozmak, Mersin'de özellikle, güvenlik güçlerine, hassas durumda bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek muhtemel eylemlerde kullanılmak amacıyla toprağa gömüldüğü belirlendi.




#Mersin
#PKK
#Nusaybin
7 yıl önce