|

Mersin'de sel alarmı verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı üzerine kriz masası oluşturdu. Kentte 29 Aralık'ta meydana gelen selin yeniden yaşanmaması için ekipler, 3 gün 24 saat boyunca görev yapacak.

Yeni Şafak
15:11 - 11/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:19 - 11/03/2017 Cumartesi
AA
Mersin'de 29 Aralık'ta sel felaketi yaşanmıştı.
Mersin'de 29 Aralık'ta sel felaketi yaşanmıştı.

Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Mersin'de, kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesi tüm ekipleriyle önlem aldı.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 29 Aralık 2016'daki selin tekrarlamaması için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerinden hareketle kriz masası oluşturuldu.



Başkan Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla genel sekreter ve yardımcıları ile ilgili daire başkanlıklarının görev aldığı kriz masası, ekiplerin 3 gün 24 saat boyunca sahada görev yapması kararı aldı.



Önlemler kapsamında belirlenen alanlarda pikap, kepçe, ambulans, engelli transfer aracı da her türlü olaya müdahale için hazır bekletilecek.




Sınava girecek öğrenciler için de önlem


Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 8 zabıta aracı da yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi olası yağış nedeniyle sınav yerine ulaşamayan, yolda kalan öğrenci ve vatandaşlara hizmet vermek için sahada olacak.



Vatandaşlar, yolda kaldıkları veya sınava yetişmesi gerektiği durumda, zabıta araçları ile güvenli şekilde gitmesi gereken yerlere ulaştırılacak.



Bu doğrultuda, sınava girecek öğrenciler ve yanlarındaki bir refakatçi, belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecek.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın bugün aralıklarla kuvvetli olarak devam edeceğini bildirmiş, yağışların yarın şiddetini daha da arttıracağının beklendiğini duyurmuştu.



#Mersin
#Sel
#YGS
7 yıl önce