|

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

Adıyaman'da bazı (STK) temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da namaz yasağını protesto etti.

Yeni Şafak
20:47 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:49 - 19/07/2017 Çarşamba
AA
STK’lardan İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi
STK’lardan İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi

Adıyaman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da namaz yasağını protesto etti.

Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen STK üyeleri adına basın açıklaması yapan Safvan-Der Adıyaman Şubesi Sekreteri İsmail Ergün, İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini söyledi.

İç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail'in olduğunu belirten Ergün, İsrail'in her zaman işgalci ve barbar bir politika izlediğini ve bu çizgisini değiştirmediğini ifade etti.

Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların baskı ve zulüm altında olduğunu anlatan İsmail Ergün, şunları kaydetti:

  • "Uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail'in silahlı unsurları, ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii'nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Terör örgütü İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının, Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs'ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir."

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

#Adıyaman
#İsrail
#Mescid-i Aksa
#Namaz
7 yıl önce