|

Mesele kalekol değil uyuşturucu

Lice''deki bayrak kışkırtmasının altından zehir tacirleri çıktı. İçişleri Bakanı Ala, eylemciyi ''vurulması için'' direğe tırmandıranların, çıkarlarına darbe vurulan uyuşturucu baronları olduğunu söyledi

Diyarbakır
00:00 - 12/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:38 - 11/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mesele kalekol değil uyuşturucu
Mesele kalekol değil uyuşturucu

Türkiye''nin her yanında infiale neden olan bayrak kışkırtmasının ayrıntıları netleşiyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti''nin dünkü grup toplantısının ardından Başbakan Erdoğan''a ulaşılan son verileri sundu. Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı garnizonunda meydana gelen provokasyon sonrası 5 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 4''ünün salıverildiğini, halen gözaltında bulunan 1 şüpheli için ek süre talep edildiğini belirten Ala, bayrak direğine tırmanarak eylemi gerçekleştiren zanlının 16 yaşında olduğu bilgisini verdi. Eylemcilerin kasıtlı olarak ''çocuk''lardan seçildiğini ve onlara silahla müdahale beklendiğini kaydeden Ala, Lice''deki olayların gerçek nedeninin ''kalekol'' yapımına tepki değil, ''uyuşturucu ticareti'' olduğunu vurguladı. Diğer bölgelerde yapımına devam edilen kalekollara bu boyutta bir tepki gelmediğini hatırlatan Ala, Lice''nin uyuşturucu geçiş güzergâhında en önemli kavşak olduğunun altını çizdi. Lice''de tesis edilecek güvenlik koridorunun zehir ticaretine büyük darbe vuracağını dile getiren Ala, çocukların eylem yapmak üzere uyuşturucu baronları tarafından kışlaya gönderilme nedeninin hem çözüm sürecini hem de kalekol yapımını sekteye uğratmak olduğunu söyledi.

GÖZALTINDAKİ ZANLI TUTUKLANDI

Bayrak provokasyonuna ilişkin bir açıklama da Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç''tan geldi. Kıraç, failin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini bildirdi. Bu arada uzman ekiplerin, bayrağın indirildiği direkteki parmak izlerini tespit ettiği ve bunu zanlıların parmak izleriyle karşılaştırdığı öğrenildi. Öte yandan Vali Kıraç, Lice''de 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olayla ilgili Mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin de sürdüğünü ifade etti. Önceki gün yakalanarak gözaltına alınan ve hakkında ek gözaltı süresi istenen zanlı ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı''nda verdiği ifadesinin ardından 2. Sulh Ceza Mahkemesi''nce tutuklandı. Zanlı ifadesinde, bayrak eylemine katılmadığını iddia etti.


10 yıl önce