|

Mesut Yılmaz’ın acı günü

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu. Kendisinden haber alamayıp çilingirle eve giren korumaları, acı manzarayla karşılaştı. Şakağından vurulan Yılmaz’ın, başucunda bulunan silahla intihar ettiği üzerinde duruluyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:06 - 17/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, evinde ölü bulundu.

Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, dün sabah İstanbul Beykoz’daki evinde ölü bulundu. Çilingir yardımıyla girilen evde Yılmaz’ın cesediyle karşılaşıldı. Yılmaz’ın silahla vurulmuş halde bulunması üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve gelen ekipler, Yılmaz’ın hayatını kaybettiğini belirledi. ABD’de olan Mesut Yılmaz, acı haberi alır almaz hemen yola çıkarak akşam saatlerinde İstanbul'a ulaştı. Oğlunun naaşının bulunduğu hastaneye gelen Yılmaz, burada 1 saat kadar kaldıktan sonra ayrıldı. Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılarak, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi..

ŞAKAĞINDAN VURULMUŞ

Öte yandan Mehmet Yavuz Yılmaz’ın korumalarının verdiği ilk ifadeye de ulaşıldı. Akşam saatlerinde Yılmaz’ı eve bıraktıklarını belirten korumalar, sabah kendisine ulaşamamaları üzerine şüphelendiklerini söyledi. Korumalar, “Kapıyı çalmamıza rağmen açmadı. Bunun üzerine kendisine telefonla ulaşmaya çalıştık. Ancak telefonu da açmayınca şüphelenip çilingir çağırdık. Çilingir kapıyı açtığında kendisini şakağından vurulmuş halde bulduk. Silah da başucundaydı” dediler. Polis ekipleri Yılmaz'ın şoförü, koruması ve evde çalışan 4 kişinin ifadesini aldı.

EVDE İNCELEME YAPILDI

Cumhuriyet Savcısı ve polis ekipleri, Yılmaz’ın bulunduğu evde çalışma yaptı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu. Polis, ev ve çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini de izledi. Yılmaz’ın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Anne babasına söylenmedi

Acı haberi alır almaz cenaze işlemleri ile bizzat ilgilenen işadamı Abdurrahim Albayrak, cenazenin getirildiği Adli Tıp Kurumu’nda açıklamalarda bulundu. Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’ın olaydan haberinin olmadığını belirten Albayrak, “Amerika’ya tedavisi için gitmişlerdi ve normal gelişleri bu akşamdı. Yani olay olduğunda uçaktalardı. Kimse bilgi vermesin diye uçakta internet de kapatıldı. Nasıl söyleyeceğiz, nasıl yapacağız Allah bilir. Acımız çok büyük. Cenazenin günü ve camisi konusunda aile bir şey söylemeden açıklama yapmamız yersiz olur” dedi.

İNTİHAR İDDİALARI SORULDU

Albayrak, “Gelen bilgiler intihar olduğu yönünde. Siz kendisini tanıyordunuz, bir sorunu var mıydı?” şeklindeki sorulara, “Anlık bir şey, nasıl olduğunu bilemiyoruz. Bir Allah şahit, başka kimse yok. Böyle bir ölümü Allah kimsenin başına vermesin. Sabah sayın savcı geldi. Savcı ile Beykoz Devlet Hastanesine gittik, oradan Adli Tıp’a geldik. Buradan da cenazenin yıkanması için Zincirlikuyu’ya gideceğiz” şeklinde cevap verdi.

Partilerden başsağlığı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklada, Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefat haberini saat 09.00’da aldıklarını belirtti. TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Soylu, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünün olay yerine intikallerini sağladıklarını, Mesut Yılmaz ABD’de olduğu için Mehmet Yavuz Yılmaz’ın amcalarıyla temas kurduklarını söyledi. Bakan Soylu, “Yılmaz ailesine başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin” dedi.

TEMSİLCİLER SÖZ ALDI

Alınan ölüm haberi sonrası TBMM Grup Başkanvekilleri de başsağlığı dileklerini iletti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlunun hayatını kaybettiği haberinin duyulmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile yerlerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Yılmaz ailesine başsağlığı diledi.

  • Devletin zirvesinden taziye
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde telefonla aradığı Mesut Yılmaz'a acı haberin kendisini de derinden üzdüğünü belirtti. Erdoğan, bu acılı günlerinde yanlarında olduğunu ifade ettiği Yılmaz ailesine, sabır ve metanet dileğinde bulundu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, yayınladıkları mesajlarla Yılmaz ailesine başsağlığında bulundu. Kahraman, mesajında, "Sayın Mesut Yılmaz ve değerli eşi Berna Hanım’ın sevgili evlatları Yavuz’un hayatını kaybetmesi haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.
  • BAŞBAKAN: DERİNDEN ÜZDÜ
  • Başbakan Binali Yıldırım da yayımladığı mesajda, "Mehmet Yavuz Yılmaz’ın vefatı bizi derinden üzmüştür. Yılmaz ailesinin üzüntüsünü içtenlikle paylaşıyorum. Bütün sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli taziye mesajında, vefattan duyduğu büyük üzüntüyü ifade etti. Bahçeli, “Ailenin acısını paylaşıyor, sabır diliyorum” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Hasan Yılmaz ve amcası Turgut Yılmaz'ı arayarak başsağlığı diledi.
#Mesut Yılmaz
#Mehmet Yavuz Yılmaz
#İntihar
6 yıl önce