|

Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram günleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında sağanak yağış bekleniyor. Kurban bayramının 1. günü serin ve yağışlı sistem kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedecek ve hava sıcaklıkları tekrar artacak. Bayramın 2. 3. ve 4. günlerinde ise yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Yeni Şafak
08:25 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:52 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İslam alemi 1 Eylül Cuma günü Kurban Bayramı'nı kutlayacak.
İslam alemi 1 Eylül Cuma günü Kurban Bayramı'nı kutlayacak.
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre,
30 Ağustos Çarşamba Zafer Bayramı günü (bugün)
, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Sinop ile Kastamonu'nun kuzey ve Samsun'un batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

31 Ağustos Perşembe (Arefe günü)
, Yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor.
  • 01.09.2017 Cuma (Bayramın 1.günü),
    serin ve yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artacağı bekleniyor Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
  • Bayramın 2. 3. ve 4. günleri
    yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



Hava sıcaklıklarının, yağışlarla birlikte
çarşamba günü
batı bölgelerde,
perşembe günü
iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı,
cuma günü
nden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı ve ülkemiz genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

#Meteoroloji
#Kurban Bayramı
7 yıl önce