|

Meteorolojiden 3 ile yoğun kar uyarısı

Meteorolojiden Malatya, Adıyaman ve Elazığ'ın güney ilçeleri için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü.

Yeni Şafak
10:08 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 10:17 - 8/01/2017 Pazar
AA
Meteoroloji bazı illere yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Malatya, Adıyaman ve Elazığ'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.



Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, havanın yarın sabah saatlerine kadar Elazığ'da karla karışık yağmurlu, öğleden sonra kar yağışlı, Adıyaman, Tunceli ve Malatya'da aralıklarla kar yağışlı, Bingöl'de çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışı Malatya, Adıyaman ve Elazığ'ın güney ilçelerinde yoğun olacak.



Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin beklenmediği bölgede, rüzgarın güneydoğudan aralıklarla kuvvetli esmesi öngörülüyor.



Rüzgar ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.





Termometreler eksi 21'i gösterdi


Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü.



Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzincan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı, yer yer sis ve pus bekleniyor.



Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgarın güneyden hafif, Erzincan çevresinde zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.



Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 14, Iğdır'da 12, Tunceli'de 5 ve Erzurum'da 4 derece olarak ölçüldü.



Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzincan'da 7, Erzurum ve Tunceli'de 3, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Kars'ta 3, Iğdır'da 5, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor.



Kar kalınlıkları Ağrı'da 51, Erzurum'da 25, Kars ve Ardahan'da 18, Tunceli'de 12 ve Iğdır'da 10 santimetre olarak ölçüldü.



Yetkililer, vatandaşların bölgede oluşabilecek buzlanma ve don olayı ile sise karşı dikkatli olmasını istedi.


#Malatya
#Meteoroloji
#Adıyaman
#Elazığ
7 yıl önce