|

Meteorolojiden 5 il için sağanak ve dolu uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da sağanak ve dolu beklendiğini duyurdu.

Yeni Şafak
09:40 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 1/05/2016 Pazar
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış ve dolu uyarısında bulundu.
Meteoroloji bazı illere sağanak yağış ve dolu uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Elazığ ve Malatya parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif yağmurlu, Tunceli ve Bingöl parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Adıyaman ise parçalı çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.



Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği kaydedilen açıklamada, "Rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi, Tunceli ve Bingöl'de ise yağış anında kuvvetli esmesi beklenmektedir. Gök gürültülü yağış esnasında oluşması muhtemel bölgesel dolu yağışlarına karşı vatandaşların ve ilgilerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadesine yer verildi.



Bugün hava nasıl olacak


Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile öğle saatlerinde Malatya, Kahramanmaraş, Batman, Mardin, Siirt ve Toroslar mevkisinin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde artacak. Rüzgar, batı kesimlerde, kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında ise kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara:

Az bulutlu ve açık 23


İstanbul:

Parçalı ve az bulutlu 19


İzmir:

Az bulutlu ve açık 26


Adana:

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Toroslar mevkisi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30


Antalya:

Az bulutlu ve açık 25


Samsun:

Parçalı bulutlu 17


Trabzon:

Parçalı çok bulutlu 15


Erzurum:

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16


Diyarbakır:

Parçalı, zamanla çok bulutlu 26


#Meteoroloji
#Tunceli
#Malatya
#Elazığ
#Bingöl
8 yıl önce